Dinsdagavond 11 december jl. zijn in de Gravenzaal voor de achttiende keer de Haarlemse topsporters gehuldigd. Een jaarlijks feestje waar de winnaars per categorie bekend worden gemaakt en gehuldigd. De zaal zat vol trotse sporters, ouders, familie, vrienden, coaches en teams.

Gestart werd met een fantastische openingsact van de dansgroep TwoDance. Een grote groep dansers uit Haarlem Schalkwijk. Afgelopen jaar hebben zij de 1e prijs gewonnen op het NK in de categorie onder de 15 jaar. Daarnaast hebben zij een 8e plaats behaald op het EK.

De avond werd op professionele wijze begeleid en gepresenteerd door Alex Nelissen die alle winnaars op het podium uitnodigde waar deze met trots hun Pim Mulier trofee in ontvangst mochten nemen. Dit jaar kregen alle winnaars ook een prachtige foto overhandigd, gemaakt door Renata Jansen. De sportvrijwilliger van het jaar was genomineerd door turnvereniging Bato. Freek Guit was de gelukkige winnaar en is al sinds zijn 3e lid van de turnvereniging en tot op de dag van vandaag actief betrokken. Kortom onmisbaar voor Bato en de Haarlemse Sport, was het oordeel van de jury. De prijzen voor talenten van het jaar waren voor Enzeli de Ruiter van Kenamju karate en de waterpoloster Isis Keijzer. Enzeli staat 3e op de wereldranglijst in zijn leeftijdscategorie en Isis werd met haar team in juni 2018 Nederlands kampioen Waterpolo bij de meisjes onder 17. In huize Keijzer was het dubbelfeest want de zus van Isis, Cleo Keijzer ging met de prijs naar huis in de categorie SportSpecials. Ze heeft afgelopen periode met haar sport zwemmen verschillende grote overwinningen op haar naam geschreven waaronder op de Paralympische Spelen.

Badmintonvereniging Duijnwijck werd sportploeg van het jaar. In 2018 hebben zij voor de 25e keer de titel van landskampioene veroverd, een prachtige prestatie. Tyron Lardy werd sportman van het jaar. Hij sport bij Kenamju Karate en staat 7e op de wereldranglijst. Sportvrouw van het jaar heeft beachvolleybalster Sanne Keizer op haar naam geschreven. Samen met haar partner Madelein Meppelink zijn ze in 2018 Europees Kampioen geworden. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

In de pauze werd er letterlijk topsport bedreven in de Gravenzaal. Floor Sloof en Kelsey Hommes, beide lid van de wedstrijdselectie van Turnvereniging Bato, deden een demonstratie op de balk. Voor Floor was het extra spannend omdat ze ook genomineerd was bij de talenten.

De huldiging voor de Haarlemse topsporters wordt elk jaar georganiseerd door SportSupport en gemeente Haarlem. Met deze huldiging worden de topsporters en talenten uit Haarlem in het zonnetje gezet en beloond voor hun behaalde prestaties van het afgelopen jaar.