Op maandag 11 maart was het feest op OBS de Peppelaer in de Leidsebuurt. Het landelijke initiatief ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) werd feestelijk geopend door wethouder Marie- Thérèse Meijs, JOGG directeur- bestuurder Marjon Bachra en JOGG ambassadeur Juvat Westendorp.

De kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 kregen een dansworkshop van Juvat Westendorp (o.a. bekend van GTST) die naast JOGG-ambassadeur ook acteur, danser en choreograaf is. Na de workshops gaven de kinderen een gezamenlijk optreden aan de rest van de school en hun ouders.

Vooraf het gezamenlijke optreden kreeg schooldirecteur Mariëtte ten Oever het Gezonde School vignet ‘Bewegen & Sport’ uit handen van wethouder Meijs van de gemeente Haarlem. Dit houdt in dat de school extra aandacht besteedt aan sport en bewegen op school.

Tevens was de directeur- bestuurder van JOGG Nederland, Marjon Bachra, aanwezig om samen met wethouder Meijs de verlenging van de JOGG-aanpak (3de fase) te ondertekenen voor het vervolg van JOGG Haarlem. Een volgende fase voor gemeente Haarlem waar verschillende initiatieven en activiteiten worden uitgevoerd.  ‘Zo zetten wij samen een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor jongeren’ aldus Marije de Wolf, JOGG-regisseur Haarlem.