Afgelopen zaterdag 29 september was het eindelijk zover voor een wandelgroep uit Haarlem. In het Olympisch Stadion was het eindfeest van de Nationale Diabetes Challenge.

Vanuit SportSupport is 20 weken geleden een speciale diabetes wandelgroep opgestart met 35 deelnemers. Wekelijks werden er op verschillende niveaus gewandeld. Het eindfeest was een groot spektakel. Ruim 4000 wandelaars kregen een warming-up van Olga Commandeur. Vervolgens werden er verschillende afstanden gewandeld van uit Olympisch Stadion richting en door het Amsterdamse Bos. Gerrit en Martin, twee deelnemers van de groep uit Haarlem, mochten zelfs het vuur dragen voor de officiële opening. De dag werd in het stadion afgesloten met een optreden van Wolter Kroes.

Wandelen is voor diabetes patiënten een laagdrempelige vorm van bewegen. Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kan op diabetes type 2 en als je al diabetes hebt dan verkleint het de kans op lichamelijke gevolgen van diabetes. SportSupport is blij dat deze groep met zoveel enthousiasme heeft gewandeld al die weken en nog mooier is dat ze ook door blijven gaan met de wandelgroep.