Bewegen en sporten is belangrijk voor elke inwoner, vinden zowel gemeente Haarlem als SportSupport. Velen weten zelf de weg naar de sportclubs te vinden maar er zijn ook generaties die hierbij wat extra hulp kunnen gebruiken: de oudere inwoner van Haarlem.

“Het is voor oudere mensen heel belangrijk om gezond en fit te blijven. En een mooie bijkomstigheid is dat het  de eenzaamheid tegengaat. Je ontmoet vaak nieuwe mensen tijdens het sporten en bewegen.”Aldus Lucia Grooff, projectcoördinator Bewegen 50+.

Om dit voor elkaar te krijgen is er een ruim aanbod samengesteld van veel verschillende activiteiten. Dit aanbod staat op Bewegen50plus.nl en is voor alle inwoners van Haarlem van 50 jaar en ouder maar als 40 plusser kan je ook vaak aanhaken. Je kunt per stadsdeel kijken wat er te doen is en voor een klein bedrag kan je vier keer kennismaken. Grooff: “Dit om niet gelijk aan een abonnement vast te zitten maar eerst te kijken of het klikt met de docent, de groep en of de les wel aanspreekt. Met één druk op de knop aanmelden is dit geregeld en krijgt men gelijk een bevestiging van de aanmelding. Natuurlijk mag je meerdere cursussen uitproberen. Makkelijk toch!”

Ook aan de minima is gedacht want speciaal voor deze doelgroep met een HaarlemPas is het Sportfonds 50+ opgericht. Dit fonds biedt inwoners van Haarlem van 50 jaar en ouder de gelegenheid om met een subsidie van €100,- , na 4x kennismaken, lid te worden van een sportvereniging/organisatie naar keuze. Voorwaarde is dus wel dat men in het bezig is van een geldige HaarlemPas.

Maar ook voor kwetsbare niet actieve ouderen hebben we een aanbod. Bijvoorbeeld Walking Football voor mensen met beginnende dementie. Door dit initiatief kunnen de ouderen met dementie weer deelnemen aan de maatschappij en zo weer in contact komen met anderen. Bewegen op een laag niveau zodat het voor iedereen toegankelijk is. Zo doet er met Walking Football een dame mee met een rollator. Ze geniet gewoon van het erbij zijn. Elke beweegactiviteit wordt begeleid door een sport- en zorg  professional.

Kijk op de website www.sportsupport.nl voor meer informatie over SportSupport