De gemeente Lisse verlengt de aanpak om jongeren gezondere keuzes te laten maken. Op donderdag 7 april 2022 tekenden wethouder Jeffrey van Haaster en  directeur-bestuurder JOGG, Marjon Bachra, de verlenging van de JOGG-aanpak in Lisse.

Gemeente Lisse sinds 2019 JOGG-gemeente
De gemeente Lisse is sinds 1 juli 2019 aangesloten bij  JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst). De JOGG-aanpak richt zich op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun leefomgeving. In een JOGG-gemeente werken lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en media integraal samen om gezond drinken, eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken; “de gezonde keuze, de makkelijke keuze”.

Verlengen samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar
De JOGG-aanpak heeft zich in Lisse inmiddels bewezen als effectieve aanpak in het tegengaan van overgewicht bij kinderen en het creëren van een gezonde leefomgeving voor kinderen, en hun omgeving, waarbij de gezonde keuze de normale keuze wordt. Het college wil deze beweging graag voortzetten en heeft besloten om de samenwerkingsovereenkomst met JOGG te verlengen voor de komende periode van drie jaar. ‘Een mooie ontwikkeling, want zo zetten wij samen een stap vooruit naar een gezondere (leef)omgeving en een gezondere toekomst voor de jongeren’ aldus Cora Zijlstra, werkzaam bij Stichting SportSupport Kennemerland, JOGG-regisseur Lisse.