Volgende week dinsdag 13 december wordt weer een bijzondere dag voor de Topsporters uit Haarlem. Dan worden uit de onderstaande genomineerde Topsporters de nummer één gekozen en gehuldigd door Stichting Topsport Kennemerland in de Gravenzaal van het Stadhuis. De behaalde prestaties van afgelopen jaar worden dan beloond.

Er kon tot eind oktober genomineerd worden in verschillende categorieën. Uit deze nominaties heeft de zevenkoppige jury een shortlist samengesteld waaruit de winnaars worden gekozen. De jury bestaat uit ex-topsporters met onder andere Claudia Zwiers (judo) en Floris Jan Bovelander (hockey) en voorzitter Theo Plasschaert. Voor elke categorie zijn de overall prestaties beoordeeld op nationaal en internationaal niveau.

Uit alle genomineerden is de volgende prachtige shortlist tot stand gekomen. Wie van deze toppers wordt in zijn of haar categorie gehuldigd tot TopSportkampioen Haarlem 2016.

Categorie Sportman
Tyron Lardy: Karate
Tornike Tsjakadoea: Judo – 60 kg
Michael Korrel: Judo -100 kg

Categorie Sportvrouw
Sherilyn Wold: Karate
Rebecca Soumeru: Softbal
Kim Akker: Judo – 48 kg

Categorie Sporttalent Jongen
Max Kooistra: Turnen
Donny Breek: Honkbal
Olav Molenaar: Roeien

Categorie Sporttalent Meisje
Irene Alornyo: Turnen
Maxime van Dalen: Softbal
Esther Kiel: Schaatsen

Categorie Sportploeg
Heren team Karate Kenamju: Karate
Sparks Haarlem Dames 1: Softbal
D.S.S Rookies : Honkbal

Categorie Sportcoach
René Oerlemans; Karate
Sjoerd Geraets; Schaatsen
Peter van Dalen: Softbal

De huldiging wordt georganiseerd door Stichting Topsport Kennemerland in samenwerking met SportSupport en Gemeente Haarlem.