De juryleden van de Huldiging Haarlemse Topsporters hebben de groep genomineerden vastgesteld voor het sportjaar 2018.

Uit de vele aanmeldingen zijn per categorie drie genomineerden gekozen. Tijdens de officiële huldiging op dinsdagavond 11 december in de Gravenzaal van het stadhuis worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt dan de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd.

In de categorie sportman zijn genomineerd: Marcel Schouten (open water zwemmen), Tyron Lardy (Kenamju karate) en Henk Grol (Kenamju judo). De genomineerde sportvrouwen zijn: Kim Polling (Kenamju judo), Sanne Keizer (beachvolleybal) en Selena Piek (Duinwijck badminton). De volgende sportploegen zijn genomineerd: Olympia Haarlem (softbal), Duinwijck (badminton) en Kenamju (karate). De volgende 3 coaches: Michael Crouwel (Kinheim honkbal), René Oerlemans (Kenamju karate) en Stanley Doney (Olympia Haarlem softbal).

Een bijzondere categorie genomineerden zijn de sporttalenten jongens en meisjes. Bij de jongens zijn genomineerd: Jeroen Janissen (schaatsen), Nolan Beugeling (Kinheim honkbal) en Enzeli de Ruiter (Kenamju karate). Bij de meiden: Floor Slooff (Bato turnen), Isis Keijzer (waterpolo) en Pleuni Cornelissen (Kenamju judo).

De laatste categorie is een combinatie van de categorie masters, specials en oeuvre. Uit elke categorie is er een persoon geselecteerd en tijdens de huldiging wordt er een winnaar uit deze groep gekozen. De genomineerden zijn: master: Cleo Keijzer (zwemmen), specials: Ada Habes (hardlopen) en oeuvre Jan Koehorst (volleybal).

De Huldiging Haarlemse Topsporters wordt georganiseerd door SportSupport in samenwerking met de gemeente Haarlem. Kijk voor meer info op de website van SportSupport.