Zondagmiddag 6 oktober werd er in Zorgcentrum Schalkweide als aftrap van de ‘Week van de toegankelijkheid en ontmoeting’ een dansfeest gehouden voor wijkbewoners met en zonder Alzheimer. Het was een groot succes, ruim 100 ouderen hebben genoten van de jaren 50 muziek.

Om deze week  op een speciale manier te openen sloegen organisaties zoals SportSupport, Stichting Sint Jacob, Alzheimer Nederland, Let,s twist again, Gemeente Haarlem en Dock de handen ineen om een leuk dansfeest neer te zetten. Dat is gelukt! Ook dankzij de inzet van 20 vrijwilligers, allen herkenbaar aan een vijftigerjaren schortje. Menig voetje ging van de vloer. De organisatie kreeg veel mooie reacties zoals: “Ik heb in 10 jaar niet meer gedanst sinds mijn man is overleden, wij dansten altijd samen”, “Wat moet ik alleen op mijn kamer, dit is veel gezelliger.“ Een paar oudere dames die waren komen dansen, zagen tijdens de dansmiddag na lange tijd hun gymmaatjes weer terug. Zo werden er meerdere traantje van blijdschap weggepinkt onder het genot van een hapje en een drankje.

Een geslaagde middag voor alle ouderen. Zowel zittend als staand werd er bewogen en gedanst op de jaren vijftig muziek door DJ Marit en Bianca. Het dansen werd afgewisseld met demo’s van de Boogiewoogie dansclub.

Deze dansmiddag was een mooie ontmoeting tussen buurtbewoners en bewoners van Schalkweide en is voor herhaling vatbaar.

SONY DSC