Voor inwoners tussen de 65 en 75 jaar die benieuwd zijn hoe fit ze zijn is er op zaterdag 1 februari een gratis fittest. Deze fittest vindt plaats bij de Fit-Inn in Bennebroek,  Rijksstraatweg 113.

Tijdens de fittest worden er verschillende testjes gedaan op het gebied van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Nadat alle testen gedaan zijn, krijgen deelnemers een passend advies van een van de aanwezige fysiotherapeuten.

Daarna is er de mogelijkheid om naar de Beweegmarkt te gaan voor meer informatie over het sport- en beweegaanbod in gemeente Bloemendaal. Er staan verschillende sportverenigingen en andere aanbieders die meer informatie kunnen geven over de verschillende activiteiten in de omgeving. Ook is er ruimte voor een kopje koffie of thee.

Aanmelden voor de gratis fittest kan tot en met woensdag 22 januari. Dit kan op de volgende manieren:  per e-mail: fittestbloemendaal@sportsupport.nl. Vermeld naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres en voorkeur voor tijdstip (ochtend, middag of geen voorkeur). Of er kan op maandag 20 januari 2020 of dinsdag 21 januari tussen 12:00 en 15:00 uur gebeld worden naar SportSupport op nummer: 023 – 526 03 02. Aangeven dat er voor de Fittest in Bloemendaal gebeld wordt.

Na de aanmelding wordt er per mail een bevestiging gestuurd met daarin de tijd waarop de deelnemer verwacht wordt.

De Fittest wordt georganiseerd door buurtsportcoaches van SportSupport en studenten van Inholland in samenwerking met de Fit-Inn, Stichting Ecosol Effect en Welzijn Bloemendaal.