Op maandag 23 april is het watertappunt op het Teylersplein feestelijk geopend. Dankzij PWN kunnen kinderen nu gratis water tappen van het lekkerste drinkwater uit de regio. Daarbij is het ook nog eens goed voor het milieu want door het hervullen van je eigen bidon verminder je de plastic afvalberg.

“Het Teylersplein is een perfecte plaats voor zo’n watertappunt”, zegt Marije de Wolf, JOGG-regisseur bij SportSupport. “Veel kinderen spelen hier buiten onder andere door de wekelijkse Sport in de Wijk activiteiten en vanaf vandaag kunnen ze lekker water drinken wanneer ze dat willen.” Het watertappunt werd officieel geopend door Annemary Mientjes, gebiedsverbinder van Haarlem Oost. Tijdens de Sport in de Wijk activiteit stond er ook een springkussen waar de kinderen vol enthousiasme op aan het sporten en bewegen waren, een geslaagde middag.

Om het water drinken onder jongeren te stimuleren rolt JOGG Haarlem de watercampagne ‘DrinkWater’ uit bij veel basisscholen. Maar bewustwording is ook belangrijk bij de sportvereniging, thuis of op de pleintjes. “Daarom is zo’n initiatief van PWN ook fantastisch. Dit past zo goed bij waar wij met JOGG mee bezig zijn. Want als je ervan bewust bent hoeveel suiker er in ogenschijnlijk gezonde pakjes drinken zit, dan ben je snel om. Daarnaast is het belangrijk om ook de ouders hierbij te betrekken en bewust te maken, zij doen tenslotte te boodschappen.” Sluit Marije af.

Er zijn vijf nieuwe watertappunten in Haarlem geplaatst waardoor de teller nu op 11 watertappunten staat. Naast het Teylerplein zijn de nieuwe locaties; in het Schoterbos (Mr. Jan Gerritszlaan 53), aan de Noord Schalkwijkerweg 117, in het Mandelapark (Nieuwe Landstraat 10) en op de esplanade langs de Amsterdamsevaart 154. Kijk voor een kaart met alle tappunten op https://www.pwn.nl/overzichtskaart