Gratis zwemmen voor Hillegomse kinderen uit gezinnen met weinig geld

By 21 jun 2024Nieuws

Speciaal voor kinderen uit gezinnen met weinig geld biedt gemeente Hillegom een gratis Zomerzwempas aan voor openluchtzwembad De Vosse. Met de Zomerzwempas kunnen kinderen tot en met 17 jaar in het voorjaar en de zomer gratis zwemmen. De pas kan worden aangevraagd via de website van Hillegom in Beweging.

Wethouder Jan van Rijn is er trots op dat deze regeling er is gekomen, in samenwerking met SportSupport/Hillegom in Beweging, Sportfondsen Hillegom en Healthy Hillegom: “We hebben een van de mooiste openluchtzwembaden van Nederland. Ik gun het elk kind uit Hillegom om daarvan te genieten. En als gemeente vinden we het ook belangrijk om beweging en gezond leven te stimuleren. Door deze zwempas mogelijk te maken, dragen we bij aan een vitale samenleving.” 

Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook heel gezond!

Spelen en bewegen in het water en in de buitenlucht, samen met vriendjes of vriendinnetjes, moet voor elk kind mogelijk zijn. Ook als er thuis weinig geld is. Jessica Frans, van Hillegom in Beweging, benadrukt ook het belang van beweging voor kinderen: “Het is noodzakelijk dat kinderen in beweging blijven. Het komt vaak voor dat ze meteen achter de computer kruipen zodra ze thuis zijn. Maar wij zien natuurlijk liever dat ze naar buiten gaan! Vooral wanneer het mooi weer is, kan de zwempas kinderen motiveren om buiten actief bezig te zijn.”

Hillegom is een van de eerste gemeenten die deze regeling toepast. Ook Esli Onclin van Sportfondsen Hillegom is erg blij dat de gemeente zich hiervoor inzet: “Een concrete regeling zoals de Zomerzwempas is een mooi voorbeeld van hoe Hillegom zich inzet om ervoor te zorgen dat meer kinderen in beweging komen. Ik ben heel blij als we door de Zomerzwempas meer kinderen aan het zwemmen kunnen krijgen!” 

Zomerzwempas aanvragen

Gezinnen die niet meer verdienen dan 130% van het sociaal minimum komen in aanmerking voor de zwempas voor kinderen tot en met 17 jaar. Dat komt voor een alleenstaande ouder neer op € 1.585 netto per maand en voor een echtpaar op € 2.265. Via het digitale inschrijfformulier op de website van Hillegom in Beweging, onder het kopje ‘Zwemabonnement De Vosse’, kunnen zij de Zomerzwempas aanvragen. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, kan de pas worden opgehaald bij het zwembad De Vosse. Meer informatie is te vinden op www.hillegominbeweging.nl