Haarlem’s grootste eendaagse sportevenement, De Halve van Haarlem, zoekt een nieuwe hoofdsponsor. Farmaceut TEVA stopt na 3 jaar als naamgevend hoofdsponsor van de Halve van Haarlem Walk en Run, het evenement dat traditioneel plaatsvindt in het laatste weekend van september.

Namens organisator SportSupport laat directeur Jerry Buitendijk weten dat het een mooie uitdaging is om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. ,,Na 3 jaar prettige samenwerking, met helaas de nodige corona gerelateerde beperkende maatregelen, heeft TEVA moeten besluiten om te stoppen met het sponsorschap. We hebben goed overleg gehad met onze samenwerkingspartners en die vinden het zelf heel erg spijtig”, legt Buitendijk uit.

De Teva Halve van Haarlem beleefde in 2019  voor het laatst een volledige editie met 4000 deelnemers in stormachtige en  natte omstandigheden.  Buitendijk: ,,Die editie was een gedenkwaardige, veel evenementen werden toen door het slechte weer afgelast maar in Haarlem ging het door! De winnaar, atleet Ronald Schröer, vertelde later dat hij op weg was naar een loopevenement op Texel, maar bij Alkmaar was omgedraaid vanwege de afgelasting aldaar en toen maar even in Haarlem kwam winnen. Gevolg van deze bijzondere editie was wel dat SBS6 Hart van Nederland voor onze neus stond om een uitzending te maken. TEVA heeft toen mooie exposure gekregen.”

In 2020 en 2021 is door de corona beperkingen alleen de ‘Walk’ doorgegaan. Voor 2022 staat in ieder geval weer de traditionele Halve van Haarlem Run op de agenda met de Kabouterloop, de Kidsrun, de 5 en de 10 km en vanzelfsprekend de halve marathon. Op de vraag wat Buitendijk de nieuwe partners te bieden heeft volgt een korte denkpauze. ,,Wat niet?”, reageert hij. ,,Ik denk dat je bijdraagt aan een gezond en actief leefklimaat. Mensen dagen zichzelf uit. Er is vermaak op de Grote Markt en onderweg veel publiek. Jong en oud zijn aan het sporten. Bij welk evenement kom je dat op een dag tegen? De Halve van Haarlem is een sportief familie-uitje bij uitstek maar ook de prestatielopers komen aan hun trekken op de prachtige parcoursen. Daar wil je toch heel graag je naam aan verbinden?”