Herstart sportmiddagen Welzijnskwartier/Buurtsportcoaches Lisse

By 24 apr 2024Nieuws

Vanaf februari 2022 kunnen kinderen van de basis- en de middelbare school weer meedoen aan de gratis sportmiddagen. Welzijnskwartier organiseert deze middagen samen met het Team Buurtsportcoaches Lisse.

Jongeren weer volop in beweging
Het belang van bewegen is afgelopen periode heel duidelijk geworden; het is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Het idee bij deze sportmiddagen is vooral om jeugd/jongeren in gemeente Lisse kennis te laten maken met verschillende sporten en om ze lekker in beweging te brengen.

Het is bedoeld voor zowel basisschooljeugd als jongeren van de middelbare school. De activiteiten zijn op maandag- en woensdagmiddag van 15:00 uur tot 16:30 uur.

Pilot JOGG tassen
Tijdens de sportmiddagen gaan de buurtsportcoaches o.a. gebruik maken van JOGG-tassen (JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht à Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Dit zijn tassen met sport- en spelmateriaal om het buitenspelen te stimuleren.                                                                                     Deze tassen zijn gemaakt voor het primair onderwijs, maar worden als pilot ingezet bij het deze sportmiddagen. De JOGG-tassen in Lisse is een initiatief wat mede ontstaan is vanuit  samenwerking met Zorg & Zekerheid, JOGG-Lisse, Welzijnskwartier, Team Buurtsportcoaches Lisse en gemeente Lisse.

De pleintjes
Tijdens deze middagen is er altijd iemand van het Welzijnskwartier aanwezig. Wil je meedoen? Kom dan naar de veldjes bij het Fioretti College (woensdag) en/of het veld achter de schaatsbaan (maandag).

Meedoen met de sportmiddagen of nog specifieke vragen?
Voor meer vragen kan er contact worden opgenomen met jongerenwerker Benny;
bennyrhioues@welzijnskwartier.nl // 06-828 332 89