De Julianaschool uit Overveen won dit jaar tijdens de zonovergoten 12e editie van de HUGO BOSS Letterenloop de grootste scholenbokaal van Kennemerland. De echte prijs is traditiegetrouw een uitgebreid boekenpakket en deze werd op vrijdag 11 oktober tijdens de Kinderboekenweek overhandigd. Als kers op de taart kreeg Jan Knaap namens Stichting Run4Schools de jaarlijkse cheque in handen te nemen ter waarde van 6.000,- euro uit handen van Letterenloop voorzitter Frank van der Endt.

De boeken, voor alle leeftijden van de basisschoolleerlingen, zijn beschikbaar gesteld door de Haarlemse boekhandel de Vries van Stockum. Op 2 juni van dit jaar trotseerden vele kinderen de tropische temperaturen tijdens deze sympathieke familieloop en zorgden de vele jonge toeschouwers langs het parcours voor de nodige afkoeling door middel van water uit tuinslangen, emmers en extra sponzen. Nu de herfst heeft toegeslagen een logisch moment om met een boek op schoot lekker binnen te zitten. Gymjuf Malou van Dusschoten is trots op haar kinderen en gaat er alles aan doen om ook volgend jaar de beker voor de Julianaschool te winnen.

De Stichting Letterenloop werd 13 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement te organiseren waarbij de hele opbrengst naar Run4Schools gaat. Frank van der Endt: “Het is fantastisch dat bijna tweeduizend volwassenen en kinderen plezier hebben tijdens het Haarlems/Bloemendaals loopevent en daarmee bijdragen aan het geluk en gezondheid van kinderen in Zuid-Afrika. Als bestuur putten wij inspiratie en energie uit het feit dat we kinderen in de armste en moeilijkste wijken van de wereld kunnen helpen. Bovendien dragen we met het evenement bij aan vitaliteit en gezondheid van jonge en oudere lopers. De bijdragen van onze sponsoren en partners maken het mogelijk dit evenement zo professioneel en succesvol te organiseren. Wij zijn hen daarvoor zeer dankbaar”.

Met de opbrengst van de Letterenloop kan Stichting Run4Schools verder bouwen aan het programma op 4 scholen in het township Mitchell’s Plain bij Kaapstad. Daar krijgen kinderen na schooltijd een programma van muziek en sport aangeboden, Dat houdt hen letterlijk en figuurlijk van de straat. Niet voor niets zeggen ze bij Run4chools A child in sport is a child out of court. Jan Knaap: “Ook dit jaar is er weer een geweldig bedrag bij elkaar gelopen door de deelnemers aan de HUGO BOSS Letterenloop. Deze kinderen groeien onder zware omstandigheden op. Nu kunnen we weer veel township kinderen laten sporten en hen zo een kans op een betere toekomst bieden. We kunnen alle runners en sponsors hier niet genoeg voor bedanken”.

De organisatie van de HUGO BOSS Letterenloop loopt alweer warm voor de 13e editie. Dus zet alvast in de agenda zondag 7 juni 2020.