Op zondag 19 maart wordt voor de 10e keer de Scheveningen Zandvoort Marathon georganiseerd. Omdat het een jubileum is doen we dit jaar de Reversed Edition. Dit betekent dus starten in Zandvoort en finishen in Scheveningen.

De Scheveningen Zandvoort Marathon is een unieke strandmarathon, de enige marathon met een volledige afstand van 42,195 kilometer over het strand. Voor de loper een bijzondere belevenis want je weet niet wat het parcours brengt en wat je onderweg tegenkomt. Deelnemers gaan letterlijk in gevecht met de elementen van de natuur en met zichzelf.

Er zijn verschillende deelnamemogelijkheden: individueel, duo of in team. Wordt er in duo (2p) of in een team (3-7p) gelopen dan wordt de marathon in estafettevorm gelopen. Waarbij er altijd een loper loopt en de anderen op de mountainbike meefietsen over het strand. De marathon is zeker geschikt voor lopers die wel al ervaring hebben met een halve marathon of zelfs iets korter omdat er in estafettevorm gelopen kan worden.

Een speciaal onderdeel van de Scheveningen Zandvoort Marathon is de Kidsrun. De enige KidsRun in de wereld over de volledige marathonafstand van 42,195 km. De primeur was in 2012 toen een kinderteam uit Haarlem en uit Veenendaal voor het eerst meeliepen. Het was een daverend succes en inmiddels is de Kidsmarathon uitgegroeid tot het bijzonder onderdeel van deze marathon. Er lopen altijd 7 kinderteams mee bestaande uit 7 kinderen van basisschoolleeftijd. Zij lopen in estafettevorm de hele marathon. De kinderen kunnen uitrusten in de jeep die elk team tot zijn beschikking heeft. Hoewel fundraising het belangrijkste is voor de kinderen, wordt er elk jaar sneller gelopen. Het KIDS team van KAV Haarlem vestigde in 2014 een nieuw wereldrecord met een tijd van 2.52.58!

Het goede doel waar de kinderen voor lopen is Terre des Hommes. Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op die dag in dag uit gevaarlijk werk moeten doen, die gevaar lopen om verhandeld te worden, die misbruikt worden of die slachtoffer worden van seksuele uitbuiting. Terre des Hommes is een kinderrechtenorganisatie die zich al ruim 50 jaar inzet voor een wereld zonder kinderuitbuiting.

Zondag 19 maart om 11.00 uur klinkt het startschot van deze 10e editie. De inschrijving is geopend en is mogelijk via de website scheveningenzandvoort.nl