De Telstar Streetleague gaat weer van start! In diverse wijken in Velsen en Haarlem-Noord zullen de voorrondes plaatsvinden op de voetbalpleintjes in de buurt.

Nieuw dit jaar is dat de leeftijd is verlaagd. Kinderen kunnen zich opgeven als team in de volgende 2 leeftijdscategorieën: van 8 tot en met 10 jaar en van 11 tot en met 13 jaar. Vervolgens kiezen ze nog uit de volgende categorieën: jongens, meiden, competitief of recreatief. De laatste categorie recreatief betekent dat er maar 1 teamlid meespeelt die op voetbal zit.  In een team zitten 5 spelers. Om in de finale te komen moeten de teams onder andere een wijkbijdrage leveren, bijvoorbeeld: oudere mensen in de buurt helpen met boodschappen, het park opruimen of een andere maatschappelijke bijdrage. Ook moeten de teams zelf een scheidsrechter aan wijzen die komt fluiten in de voorronde. Dit mag een volwassene of iemand uit het team zijn.

De voorrondes worden gespeeld op de volgende dagen: Velsen-Noord – dinsdag 15 september, Haarlem Noord – donderdag 17 september, IJmuiden –  dinsdag 22 september, Velserbroek/Santpoort/Driehuis – donderdag 24 september.

Meer informatie over het toernooi en de wijkbijdrage is te vinden op de website www.telstarstreetleague.nl. Ook kan via deze website worden ingeschreven.