Op zondag 22 mei is het zover. Alweer de 8e editie van de ZorgSpecialist Loop met start en finish in het Rabobank IJmond Stadion. En dit jaar met een extra hoog fun gehalte want voor de kinderen is er voor het eerst een super coole Kids Obstacle / Freerun. Kinderen worden uitgedaagd op behendigheid, snelheid en stabiliteit. Ze moeten verschillende hindernissen trotseren en door gaten kruipen, zich door rollen heenwurmen, van hoogtes springen, klauteren, rennen, kruipen en dat over een afstand van ongeveer 1 km. Een super toffe KidsRun voor kinderen vanaf 6 jaar. Daarnaast staat er nog een heel fundorp klaar voor de kinderen waar ze zich verder kunnen uitleven en lekker kunnen spelen en springen.

En natuurlijk wordt er bij de ZorgSpecialist Loop gestart voor de 5 en 10 km. Dit kan je als individuele loper doen of je kan er voor kiezen om samen met je collega’s aan de bedrijvenloop mee te doen. Jessica Gerretsen, 34 jaar, is al 8 jaar een fanatieke hardloopster. Ze woont in Velserbroek en vindt het heerlijk om aan deze regionale loop mee te doen. “Omdat de loop kleinschalig is heb je de ruimte, en hierdoor is hij uitermate geschikt om lekker snel te lopen om je persoonlijke record te verbreken. En wat ook ontzettend fijn is, is dat er vrienden en kennissen langs het parcours staan om je aan te moedigen. Daar krijg je altijd weer even een extra boost van.”

Hans Molenaar, 49 jaar uit Velserbroek heeft deze loop de afgelopen drie jaar meegedaan en kan deze ervaring zeker aanbevelen. “Het heeft ‘iets’ om te starten en finishen in het stadion, de hele sfeer, de gezelligheid en iedereen blijft langer hangen. Dit komt ook omdat er veel leuke activiteiten voor kinderen zijn zoals springkussens. Dus echt een aanrader voor de hele familie.” Moreno Hegeman, 26 jaar uit Haarlem heeft hem vorig jaar voor het eerst gelopen. “Het is me goed bevallen. Je bent er zo vanuit Haarlem en er zijn uitstekende parkeer faciliteiten. De sfeer in het stadion is echt uniek. Het geeft je een goed gevoel om daar te lopen.

Dus wacht niet langer en kies, net zoals Jessica, Hans en Moreno, voor de ZorgSpecialist Loop op zondag 22 mei. En maak er samen met je gezin een sportieve dag en kom met zijn allen naar het Stadion om mee te lopen of de lopers aan te moedigen.

Inschrijven? Klik hier.