Het is voor kinderen maar ook voor ouders een vreemde periode. Kinderen thuis onderwijs geven, veel ouders werken thuis en hierdoor krijgen we allemaal veel minder beweging dan dat we normaal gewend zijn. De onbewuste beweegmomenten voor kinderen komen te vervallen zoals op de fiets of lopen naar school, spelen in de pauze, de gymles en de wekelijkse sporten. Dit geldt waarschijnlijk ook voor de ouders.

Beweegvideo’s
Daarom besloten de buurtsportcoaches al heel snel om hun krachten te bundelen. Yoran, buurtsportcoach SportSupport: “Als wij geen beweeglessen meer op scholen kunnen geven dan brengen wij de beweeglessen naar de kinderen in de woonkamer. Zo ontstond het idee voor de video’s met beweegtips en spelletjes.” Het is een serie van maar liefst 23 video’s waarin 2 buurtsportcoaches telkens een ander spel of beweegidee laten zien. “We proberen in deze video’s even iets anders te doen dan het bekende. Vaak zijn het spelletjes uit de gymles die we kleinschaliger hebben gemaakt. Alle spelletjes zijn laagdrempelig, makkelijk en uitnodigend om te doen maar wel uitdagend voor elke leeftijd. Ook zitten er een paar spelletjes tussen waarbij wij het bewegen gecombineerd hebben met leren. Een handige mix om je lesstof op een andere manier tot je te nemen.”

Live gymles
Daarnaast werd vanaf de 2e week van april ook gestart met een live stream gymles. Drie weken lang konden kinderen elke dinsdag en donderdag meedoen met een leuke gymles van ongeveer 15 minuten. Op dinsdag lag de focus op het versterken van de spieren en op donderdag op conditie met leuke aerobic oefeningen. In de lessen zat een mooie opbouw. De eerst gymles waren basisoefeningen en elke les werden deze oefeningen uitgebreid en afgewisseld. Omdat de officiële Koningspelen niet door gingen heeft SportSupport een live stream uitgezonden van de Woningspelen op vrijdag 17 april. Een super leuke openingsdans door Dans- en balletstudio Jolein en daarna deden 3 buursportcoaches grappige spelletjes die je makkelijk vanuit de woonkamer kon meedoen. Het was een groot succes met maar liefst 1200 kijkers. Deze online spelen werden gepresenteerd door Alex Nelissen.

Fit voor je brein!
Met deze gymlessen en video’s heeft SportSupport kinderen en misschien ook wel de ouders gefaciliteerd om in beweging te blijven. Bewegen heeft namelijk veel voordelen. Naast dat het goed is voor je lijf is het ook goed voor je hoofd. Yoran: “Door kinderen te laten bewegen stimuleer je de hersenactiviteit. Door te bewegen prikkel je de hersenen en ben je actiever, alerter en kun je beter leren en onthouden. Veel stilzitten verlaagd juist de hersenactiviteit. Daarnaast wordt echt iedereen er blijer van zeker als je ook naar buiten gaat de frisse lucht in. Door oefeningen te doen raken kinderen vertrouwd met hun lichaam en vergroot het positieve zelfbeeld.”

Kortom: Blijf altijd in beweging want het brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee!