Tot onze spijt heeft het bestuur van de stichting Pierloop Velsen, in samenspraak met het organisatiecomité, deze week besloten de loop voor dit jaar af te gelasten.

Door regelmatig overleg met de afdeling Vergunningen van de gemeente Velsen, steeds op momenten na de diverse persconferenties van de overheid tijdens de corona crisis, was al vrij snel duidelijk dat er dit jaar geen Pierloop Velsen georganiseerd kon worden zoals dat in eerdere jaren gedaan is.

Er is nog gekeken om het evenement in afgeslankte vorm door te laten gaan voor de jeugd t/m 12 jaar, maar uiteindelijk zijn er toch te veel onduidelijkheden voor het definitief organiseren van alleen de jeugdlopen. Er is op dit moment bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over hoe het op 13 september zal zijn met het virus zelf, alle regels omtrent evenementen vanaf 1 september zijn nog niet zeker, hoe gaan we om met de toeschouwers die willen komen kijken en houden die toeschouwers zich wel allemaal aan de richtlijnen?

Kortom, te veel onzekerheden op dit moment, waarbij wij de conclusie hebben getrokken om al onze energie te steken in de organisatie van de Pierloop Velsen 2021 op zondag 12 september. Tot dan!