Woensdag 29 september werd de eerste Kwiekroute in Haarlem geopend door Burgemeester Wienen. De Kwiekroute start bij Wijkcentrum de Ringvaart en is een route van 1,5 kilometer door Boerhaavewijk waar onderweg een 17-tal oefeningen gedaan kan worden.

Het feest begon in wijkcentrum de Ringvaart met muziek van het orkest huiskamergeluk. Burgemeester Wienen deed de opening in het bijzijn van buurtbewoners, schoolkinderen en genodigden. Wienen ”Gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat burgers zelf dingen organiseren en initiëren, zeker op het gebied van bewegen en gezond eten. Vandaar dat ik dit mooie initiatief van buurtbewoonster Meliha zeer waardeer omdat het wandelen in deze wijk leuk en makkelijk gemaakt wordt. Vooral het woord Kwiek zet, in het dynamische Schalkwijk, hopelijk zoveel mogelijk bewoners in beweging.”

Na de opening liepen de deelnemers de route van 1,5 kilometer door Boerhaavewijk. Helaas zat het weer op dat moment niet erg mee, het regende pijpenstelen, toch gingen alle deelnemers enthousiast naar buiten. Lucia Grooff is medeorganisator en werkzaam bij SportSupport: “De route wordt goed aangeven door pijlen en onderweg deden de deelnemers enthousiast aan zoveel mogelijk van de 17 oefeningen mee. Wat zo mooi is aan deze Kwiekroute is dat deze geschikt is voor alle doelgroepen en leeftijden. Je kunt de route zelf zo lang maken als je wilt en alle oefeningen lekker op je eigen niveau doen.” De oefeningen worden via plaatjes op de tegels weergegeven.

In de week van de eenzaamheid, van donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober (het weekend uitgezonderd) staat er iedere dag een wandelbegeleider klaar (van 10:00 – 11:00 uur) om geïnteresseerden te begeleiden op de route. Inschrijven hiervoor is niet nodig, deelnemers kunnen zich melden in het wijkcentrum. De route is op ieder ander moment te wandelen, informatie en uitleg hiervoor is ook te verkrijgen in wijkcentrum de Ringvaart. Voor organisaties, wijkraden of andere verenigingen die geïnteresseerd zijn om de route te lopen onder begeleiding kan er contact opgenomen worden met Lucia Grooff: Lgrooff@sportsupport.nl of tel 023 303 72 38.