De Liduinaschool in Haarlem heeft dinsdag 4 juli de eci Boekenkast in ontvangst mogen nemen, de prijs voor de sportiefste basisschool. De reden: zij deden met de meeste deelnemers mee aan de eci Letterenloop.

De kinderen uit Haarlem en omgeving werden uitgedaagd om met hun eigen school te komen lopen voor de ruim 5.000 kinderen op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, net buiten Kaapstad. Elke leerling droeg zo direct een steentje bij aan de donatie aan Run4Schools. Deze stichting maakt zich sterk voor de kinderen uit het township, die via in- en naschoolse activiteiten gestimuleerd worden om hun talent op het gebied van sport, dans en muziek te ontwikkelen.

De Liduinaschool uit Haarlem trommelde de meeste kinderen op: zij stonden met maar liefst 102 leerlingen aan de start van de eci Letterenloop. Voor het eerst in het 10-jarig bestaan van de Letterenloop stonden er meer dan honderd leerlingen van één basisschool aan de start. Naast de naam ‘sportiefste school’ en de bijbehorende enorme Scholenbokaal won de Liduinaschool ook de eci Boekenkast: een kast vol nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek, gesponsord door online boekenspecialist eci. De kinderen die meededen kregen deze boekenkast dinsdag uitgereikt door eci’s marketing manager Marlou Groot.

Vorig jaar was de winnende school de Julianaschool uit Overveen, toen met 84 leerlingen; twee jaar terug won de Liduinaschool nog, destijds met 39 leerlingen. Het deelnemersaantal van de winnende school is in twee jaar tijd dus bijna verdriedubbeld. De Julianaschool en de Liduinaschool doen aan stuivertje wisselen; ditmaal was de Julianaschool de runner-up, met 78 kinderen. De andere deelnemende school was mytylschool De Parel, met 12 leerlingen.

Na de uitreiking van de eci Boekenkast overhandigde Marion Hoff, voorzitter van Stichting Letterenloop, de cheque met de opbrengst van de tiende eci Letterenloop aan Stichting Run4Schools. Dit jaar hebben de sponsors en de deelnemers aan de jubileumeditie van de eci Letterenloop samen 8.000 euro bijeengebracht, een prachtig resultaat. Voor dit bedrag kan Run4Schools voldoende sportmaterialen aanschaffen voor twee scholen en een jaar lang een voedselprogramma verzorgen voor de kinderen in Mitchell’s Plain. Deze donatie maakt dat Run4Schools in tien edities Letterenloop in totaal bijna 90.000 euro heeft mogen ontvangen.

 

DSC00019_comprDSC00021_comprDSC00032_compr