Vrijdag 14 februari is bij omnivereniging SV Olympia door diens voorzitter Johan Snoeks en de kinderen van de Respect Redactie van Rebup de poster onthuld met de boodschap ‘Op zaterdag voor 12:00 uur mag er niet gerookt worden bij Olympia, geeft u a.u.b. het goede voorbeeld aan ons?’. Om dit goede initiatief te steunen was ook de GGD Kennemerland aanwezig.

Deze poster staat als stoepbord goed zichtbaar in de kantine van Olympia. Snoeks: “Het heeft gewoon meer impact als kinderen deze boodschap verkondigen, dat spreekt letterlijk aan. Fijn dat Rebup dit als onderwerp heeft opgepakt’’. Op verschillende plekken is bij Olympia aangegeven dat het sportpark rookvrij is maar in werkelijkheid roken op zaterdagochtend veel mensen op het balkon van de kantine. Dit wordt door de kinderen als vervelend ervaren. Zo kwamen de kinderen met het idee om hun boodschap uit te dragen via een poster.

De Respect Redactie is een activiteit die is voortgekomen uit de BuurtSportVereniging Europawijk. SportSupport is initiatiefnemer en heeft een verbindende en ondersteunende rol hierin.

Open Dag
21 februari organiseert de BuurtSportVereniging met haar partners een Open Dag. Deze heeft als naam ‘Proef de Sport’ en vindt plaats bij SV Olympia. Voor de kinderen in de wijk vinden er verschillende sportclinics plaats zoals kickboksen, honk- en softbal, tennis en freerunnen. Ter afsluiting hiervan is er een leuke quiz waarbij er door buurtbewoners lekker wordt gekookt.

Iedereen is welkom vanaf 15:00 uur bij Olympia. Vanaf 17:30 start de quiz in de kantine waarbij gelijktijdig het eten wordt geserveerd. Hier kan u meteen zien hoe de poster is geworden!