Afgelopen zondag 18 maart was alweer de 11e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon. Alle deelnemers gingen letterlijk het gevecht aan met de wind want met windkracht 5/6 tegen en met een gevoelstemperatuur van -10, was dit een van de zwaarste edities ooit.

Om 11.00 uur klonk het startschot zowel in Scheveningen als in Zandvoort. In Scheveningen begon met aan de monsterlijke toch van 42 km in een rechte lijn, langs de kust richting Zandvoort. De harde wind en de lage temperaturen weerhielden de lopers niet om toch deze ultieme uitdaging aan te gaan. Onderweg waren veel waterposten, bemand door vrijwilligers, waar de deelnemers iets konden eten of drinken.

Dit jaar zijn er 2 nieuwe afstanden toegevoegd namelijk de halve marathon en 10 km. Deze 2 afstanden starten en finishten in Zandvoort bij Rapa Nui. Het eerste stuk van deze 2 routes ging ook over het strand richting IJmuiden. Waar de 10 km na ruim 2 km de Kennemerduinen in ging. De halve marathon liep een stuk verder over het strand en stak daarna de duinen in. In de Kennemerduinen waren sommige stukken in de luwte en met het zonnetje erbij was het aangenaam lopen. “Het waren 2 prachtige maar pittige routes” was een veel gehoorde uitspraak van de deelnemers.

De kinderteams vonden het super gaaf om mee te lopen. Voor de kinderen was het ook veel zwaarder dan normaal, maar door elkaar aan te blijven moedigen en het vele wisselen haalden ze allemaal voldaan de eindstreep. Alle kinderteams liepen voor het goede doel; Reddingsbrigade Nederland. Iedereen liep deze editie voor een veilig en schoon strand en er is maar liefst € 3000,- opgehaald. Team Scorpions mag zich het beste fundraising team noemen. Met een bedrag van ruim € 2000,- sleepten ze deze mooie titel in de wacht.

De winnaar van de individuele marathon was Haarlememmer Tim Vreeburg in een tijd van 3:31 uur.  Bij de dames kwam Elsbeth Haasnoot als eerste over de streep in een tijd van 3:58 uur. Robert Nonner en Diana Iprenburg-Hendriksen waren de snelste op de halve marathon. De 10 km werd het snelst afgelegd door Rixt Siebinga en Johan Ruiten.

Deelnemers hebben ondanks de zware omstandigheden een geweldige editie beleefd en beloofden de organisatie SportSupport volgend jaar weer aan de start te verschijnen. Maar dan wel zonder de stormachtige wind.