Drinkwaterbedrijf Dunea en JOGG Lisse gaan samenwerken op het gebied van ‘DrinkWater’. Onder meer via speciale lessen op de basisscholen en een uniek drinkwaterbord nemen Dunea en JOGG Lisse basisschoolleerlingen mee in de wereld van drinkwater en een gezonde leefstijl. Ook leren kinderen bewuster omgaan met de natuur en hoe je van water kunt genieten zonder het te verspillen.

De voorlichtingslessen vinden plaats op verschillende scholen in Lisse. Op een enthousiaste en actieve manier maken kinderen kennis met het werk van Dunea. Zo komen tijdens de les onder meer waterwinning en het gezondheidsbelang van water drinken voorbij. Aan de hand van een ‘drinkwaterbord’ worden kinderen op een speelse manier bewust gemaakt van de hoeveelheid suiker in verschillende drankjes. De eerste gastlessen zijn inmiddels achter de rug. In november 2020 werd afgetrapt op basisschool de Klarinet en afgelopen week gaven Dunea en JOGG Lisse voorlichtingslessen op basisschool de Waterval.

Bewustzijn begint vroeg
De gemeente Lisse werkt samen met de JOGG-regisseur vanuit de JOGG-aanpak. De JOGG-aanpak is een lokale, integrale en duurzame aanpak waarbij een gezonde leefomgeving en een gezonde leefstijl centraal staat. “Zo streven wij naar het gezonder maken van de plekken waar kinderen veel komen. Zodat kinderen en jongeren thuis, op school en op hun sportvereniging meer bewegen en bewuster eten en drinken. Het thema ‘DrinkWater’ maakt water drinken op school weer gewoon en zo worden leerlingen bewust dat water gezond, lekker en goedkoop is.”, aldus Cora Zijlstra, JOGG-regisseur Lisse werkzaam bij Stichting SportSupport Kennemerland.

Jong geleerd is oud gedaan
Drinkwaterbedrijf Dunea levert goed en betrouwbaar drinkwater aan ruim 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Karin van der Burgwal, projectleider Educatie (Dunea) vindt voorlichting over water onder kinderen heel belangrijk; ‘Jong geleerd, is oud gedaan. Wij vertellen graag hoe bijzonder het is dat er schoon water uit de kraan stroomt. Zeker aan kinderen, want hoe meer zij weten over (drink)water hoe bewuster zij ermee omgaan.’

Aan de slag met ‘DrinkWater’
Wil jij als basisschool in Lisse ook graag aan de slag met ‘Drinkwater’? Neem dan contact op met de JOGG-regisseur van Lisse (Cora Zijlstra) via czijlstra@sportsupport.nl