Meer dan 2000 leerlingen van de groepen 7 & 8 hebben vrijdag 25 mei gestreden in 17 verschillende sporten om de gouden, zilveren en bronzen medailles. Op 7 locaties in Haarlem hebben bijna 400 vrijwilligers in samenwerking met de Haarlemse sportverenigingen de toernooien georganiseerd. Het was een fantastische dag.

Het was een spetterende opening. Tophockeyster Carlien Dirkse van den Heuvel stak officieel het Olympisch vuur aan als startsein en voordat de kinderen begonnen aan de strijd was er eerst een warming-up door Juvat Westendorp, namens JOGG Haarlem. Daarna barstte de strijd echt los om de medailles. Na een aantal spectaculaire finales werden de goudenmedaillewinnaars van de 17 verschillende sporten gehuldigd tijdens de sluitingsceremonie.

De leerlingen konden ook terecht in het Olympisch Dorp. In een ontspannen sfeer waren daar allerlei verschillende workshops en clinics. Sportverenigingen, sportbonden en andere sportaanbieders hebben alles uit de kast gehaald om iedereen een geweldige sportieve ervaring aan te bieden.

“Het is echt een bijzonder evenement want het vindt maar 1 keer in de 2 jaar plaats voor de leerlingen van groep 7 & 8. Je hebt dus maar 1 kans om mee te doen. Het is mooi om alle leerlingen vol overgave en enthousiasme te zien sporten. Daarnaast vind ik het fantastisch om die grote groep vrijwilligers te zien helpen de hele dag. Zonder hun kunnen wij zo’n dag echt niet organiseren. Waanzinnig, we gaan hier nog lekker lang van nagenieten.” Aldus Kick de Groot, coördinator van de Olympische Dag Haarlem bij SportSupport.

SportSupport kijkt met trots terug op deze 11e editie en bedankt alle scholen, verenigingen, partners, studenten en vrijwilligers voor hun inzet en kijkt alweer vooruit naar de 12eeditie in 2020.