SportSupport start met een nieuw project waarin ze werkelozen, door middel van het volgen van een hardlooptraining in combinatie met een sollicitatietraining, verder helpen op de arbeidsmarkt. Binnen 10 weken krijgen de deelnemers een gezondere leefstijl en zijn ze een stap dichter bij hun nieuwe baan.

“Die combinatie maakt deze sollicitatietraining heel bijzonder en waardevol” legt Lucia Grooff uit. “Want meer gaan bewegen heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Vaak wordt onderschat wat beweging hieraan bijdraagt. Mensen krijgen weer meer zelfvertrouwen, positieve energie en doorzettingsvermogen. Drie belangrijke kwaliteiten die nodig zijn om de kans op de markt te optimaliseren.”

Het programma duurt 10 weken met bijeenkomsten van 2 uur. Elke vrijdag van 9.00 – 11.00 uur bij Olympia Haarlem. De eerste les is op vrijdag 2 november. De hardlooptraining wordt afgewisseld met workshops over solliciteren, sollicitatiebrieven schrijven, CV actualiseren, LinkedIn profiel aanpassen en netwerken. Een nieuwe en inspirerende manier om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Er zijn wel een paar voorwaarden om mee te mogen doen. Deelnemers moeten minimaal 25 jaar oud zijn en 1 tot 3 jaar werkeloos en woonachtig in gemeente Haarlem. Bijdrage per keer is €2,00, deelnemers met een Haarlem Pas ouder dan 50 jaar mogen gratis meedoen. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Meer informatie en aanmelden kan bij Lucia Grooff op Lgrooff@sportsupport.nl of 023 526 03 02