Op dinsdag 23 februari gingen de buurtsportcoaches van SportSupport samen met kinderen uit groep 3 t/m 8 op avontuur in Speelbos Meermond in Heemstede.

Zowel de deelnemers en ouders waren enthousiast. “In deze tijd waar er zo weinig gedaan kan worden met je kinderen is het extra fijn dat er toch organisaties zijn die iets gaafs organiseren binnen alle regels en beperkingen,” aldus een van de ouders.

Verdeeld over drie tijdsloten zijn 100 kinderen anderhalf uur lang aan het ravotten geweest in Speelbos Meermond. De kinderen uit groep 3 en 4 gingen de eerst 45 minuten spelletjes doen onder begeleiding van een buurtsportcoach en daarna mochten zij vrij spelen. Hiervoor was er een divers aanbod neergezet van een gooispel tot een quiz.

Bij groep 5 t/m 8 werd er gestart met een paar potjes levend stratego. Dat is altijd een succes. Daarna mochten de kinderen vrij spelen en was er een archery tag set waar zij mee konden boogschieten. De kinderen konden ook kiezen uit voetbal, springtouwen en een hindernisbaan.

In samenwerking met Stichting de Baan en de buurtsportcoach Aangepast Sporten kwam er na deze drie groepen nog een klein groepje kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Deze groep ging samen met hun broertje of zusje en met de buurtsportcoach op avontuur in het speelbos.

Na anderhalf uur wilden de meeste kinderen nog niet naar huis. De kinderen waren super enthousiast en vonden de spellen super cool. Het was een zeer geslaagde activiteit voor herhaling vatbaar.