Op vrijdag 20 april 2018 stond voor veel scholen uit gemeente Heemstede en Bloemendaal de Koningsspelen op het programma en wel op een bijzondere locatie: het strand van Bloemendaal aan Zee. Het was een groot succes. In totaal hebben ruim 1500 enthousiaste kinderen, met een grote glimlach op hun gezicht, genoten van deze zonnige Koningsspelen.

De Koningsspelen werden geopend door Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal en de wethouder sport van Heemstede Sebastiaan van Nieuwland. Na de opening begon de warming-up verzorgd door dansschool Jolein, dit werd gedaan op het officiële nummer van de Koningsspelen ‘Fitlala’.  Daarna startten de clinics. Alle kinderen hebben 3 clinics van 3 kwartier gedaan. Tussen elke clinic was een korte pauze. Tijdens de pauze was er muziek bij het podium en konden de kinderen die energie over hadden gebruik maken van de stormbanen die waren geleverd door Timtom Attractieverhuur. Omdat het lekker weer was zaten veel kinderen op het strand voor het podium te lunchen.

Alle leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Voorwegschool, de Molenwerf, de Ark, de Evenaar, de Nicolaas Beetsschool, de Crayenesterschool, de Bosch en Hovenschool, De Vondelschool, de Bos en Duin, de Sparrenbos, de Koningin Wilhelminaschool, de Josephschool, de Aloysius en de St. Theresiaschool deden mee. De clinics werden gegeven door 14 verenigingen uit Heemstede, Bloemendaal en omgeving en door studenten van InHolland Haarlem, Kennemer Lyceum uit Haarlem  en het Haemstede Barger uit Heemstede.

Het doel van de Algemene Koningsspelen is onder andere om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. De kinderen hebben meegedaan aan verschillende sportclinics, soms zelfs van sporten die ze nog nooit gedaan hebben. Ook voor de verenigingen was het een geslaagde dag. Zij kunnen op een leuke en laagdrempelige manier hun sport promoten en nieuwe leden binnenhalen.

SportSupport kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Het is weer eens wat anders dan de reken- en taalles op school. De sportdag wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Heemstede en Bloemendaal. Er werd gebruik gemaakt van het gemeente strand en de stranden van de verschillende strandtenten waaronder beachclub Fuel, Beachclub Vroeger, San Blas, Woodstock en Republiek Bloemendaal.