Het Haarlems Sportakkoord is van alle Haarlemmers! Sportorganisaties, maatschappelijke partners, Haarlemmers en de gemeente werken al een jaar samen vanuit het netwerk van het Haarlems Sportakkoord ‘Sport verenigt Haarlem’ om Haarlemmers aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Alle Haarlemmers met een sportief initiatief kunnen meedoen aan het netwerk. Vanuit het Sportakkoord worden initiatieven ondersteund en gefaciliteerd door de kerngroep (bestaande uit SportSupport, InHolland, stichting TWijs en gemeente Haarlem).

Sporten en bewegen geeft plezier, verbetert de gezondheid en zorgt voor sociale contacten. Verenigingen, organisaties, sport- en beweeggroepen en de gemeente stimuleren Haarlemmers dan ook om te blijven sporten en bewegen op een plezierige, veilige en door henzelf gekozen manier. Het Sportakkoord is hier onderdeel van. Sporten en bewegen is altijd al goed voor u geweest, maar in deze coronaperiode wordt dat extra duidelijk. Door coronamaatregelen gaat dat nu op een andere manier.

Meedoen
Heeft u een initiatief en bent u benieuwd hoe het Sportakkoord kan ondersteunen? Bekijk meer informatie op www.sportsupport.nl/sportakkoord

Initiatiefnemers aan het woord
In onderstaande video’s vertellen initiatiefnemers over hun initiatief en het Sportakkoord. Bekijk de video’s op www.sportsupport.nl/lopende-programmas-sportakkoord-haarlem. De video’s zijn in het voorjaar van 2020 opgenomen aan het begin van de coronaperiode.

Handbal in Schalkwijk
Inemarie en Elizabeth hebben mede dankzij het Sportakkoord een meidenhandbalinitiatief opgezet in Schalwijk. Stichting Palanka Negra, Inemarie Dekker (ZZP), SportSupport en De Blinkert werken hiervoor samen.

Cricket in Oost
Ook cricketclub Rood en Wit draagt bij aan de doelen van het Sportakkoord! Met sport wil de club ouderen uit de buurt verbinden met het complex en de verenigingen. Rood en Wit, HKC Oosterkwartier, DOCK, Fysio Teding van Berkhout, Stichting Samen, SportSupport, InHolland en gemeente Haarlem werken hiervoor samen.

Vitaal in Zuid-West
Iedere dinsdagochtend sport Vitaal Haarlem met enthousiaste 60-plussers om balans, conditie en spierkracht te verbeteren. SV Alliance’22, Vitaal Haarlem, CIOS en SportSupport werken hiervoor samen.

Daan Sport in Schalkwijk
Daan Sport laat zien hoe ze tijdens de coronaperiode toch sporten mogelijk maken voor leden. Binnen het Sportakkoord leren wij van elkaars ervaring.

Schermafbeelding uit de video waarin Elizabeth vertelt over het handbalproject. De video is gemaakt door Triple ThreaT.