SPORTCONGRES

De Kracht van verenigen!

Dinsdag 19 maart 2019: Sportcongres

Graag nodigen wij jou uit voor ons sportcongres op dinsdag 19 maart 2019. Hierbij is iedereen binnen jouw vereniging, bedrijf of initiatief welkom die betrokken is bij de organisatie van sport en bewegen. Kortom, iedereen die betrokken is bij ‘verenigen’.

Vanuit verschillende invalshoeken word je uitgedaagd en aan het denken gezet, over de vereniging, manier van organiseren, de wijk waarin je zit, cultuur, kennis en kunde en daarnaast word je ook gevoed met informatie waar je mee aan de slag kunt.

Dit jaar staat het Sportcongres in het teken van ‘de kracht van verenigen’.

Berend Rubingh houdt zich al 25 jaar bezig met organisatieontwikkeling en verandering binnen de burgermaatschappij. Zijn specialisatie is de sport en dan met name verenigingen. Hij is ook betrokken bij de beweging Back2Basics: “Om goed te functioneren gaat het vooral om alle energie en kracht binnen en om de vereniging aan te boren. Goede verenigingen doen, kunnen en willen dat!”

Om ook praktische tools of inspirerende ideeën mee te geven hebben we vervolgens een aantal workshops en we sluiten de avond af met een (netwerk) borrel.

Op inspirerende wijze willen wij de kracht van het verenigen extra aandacht geven voor de bijdrage die geleverd wordt door bestuurders en vrijwilligers aan de (sport)vereniging. De verdieping met verschillende verenigingen en partners uit de wijk zal op creatieve wijze goede energie geven voor uw vereniging. Wat kuntu betekenen voor uw leden op de vereniging en uw leden in de wijk.  Ruben Beringh zal deze avond het woord nemen om hier veel over te vertellen.

Om uw vereniging nog meer te versterken hebben we aansluitend een aantal workshops. De onderwerpen van de workshops zullen zijn, BTW en de nieuwe regelgeving voor de sportvereniging, de kracht van verenigen extra uitgediept, sport en sponsoring, sport en de politiek, nuttig of nutteloos,grondvormen van bewegen, creatief denken en positief coachen.
Extra informatie ziet u op het inschrijfformulier die u kunt openen door de link aan te klikken.

Details
Datum: dinsdag 19 maart 2019
Locatie: Nol Houtkampsportpark, Henk van Turnhoutpad 1, Haarlem

Programma:
17.30 uur Ontvangst met buffet
18.15 uur Start van de avond
19.40 uur Pauze
20.00 uur Workshopronde
21.30 uur Netwerkborrel
22.00 uur Einde avond

Aanmelden?
Meld je aan via onderstaande link en vul in waar u interesse ligt t.a.v. de workshops deze avond. Op het inschrijfformulier staat meer informatie over de desbetreffende workshop.

Ja, ik ben er bij! Klik op onderstaande link.
https://goo.gl/forms/hAvhx7TlPwy32ewI2

*Workshopronde

Workshop 1:

Verruiming van de BTW sport-vrijstelling; hoofdpijn voor de sportsector?
Door Raoul  Snijders (Bannink accountants en belastingadviseurs) worden alle BTW-aspecten van sport, t.o.v. de aanpassing van de BTW-regelgeving per 1 januari 2019 doorgenomen. Na deze workshop ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe (voorgenomen!) regelgeving.

Workshop 2:

De kracht van verenigen, een verdere verdieping van de start presentatie van Berend Rubingh (Back2Basics) 
Een interactieve workshop met tips en voorbeelden over hoe je als vereniging je functioneren kunt optimaliseren met alle kennis en kunde die al in de vereniging aanwezig is. (https://www.youtube.com/watch?v=Umomu_aDQ4w)

Workshop 3:

Sportsponsoring ook voor kleine clubs haalbaar
Door teruglopende inkomsten uit subsidies en mogelijk minder contributie opbrengsten zijn er andere activiteiten genoodzaakt om geld te verdienen. Door creatief ondernemerschap zijn er verenigingen die op dit vlak goede resultaten boeken. Deze workshop wordt gegeven door een korfbalvereniging die zijn eigen succesvolle ervaring deelt.

Workshop 4:

Sport en politiek; nuttig of nutteloos?
Deze workshop brengt je bij hoe je bij raadsleden binnen de gemeente kan netwerken voor jouw vereniging. Helga Koper vertelt vanuit haar eigen ervaring als (ex)raadslid en voorzitter van het bestuur van SportSupport hoe je dit in kunt zetten in het voordeel van de club. Hoe krijg je actuele onderwerpen op de politieke agenda, voor bijvoorbeeld aanpassingen aan jullie sportaccommodatie. Of kunnen we zelfs als sport een partij beginnen om zo invloed uit te oefenen op de sport in de gemeente Haarlem.

Workshop 5:

Creatief denken
Start2Create helpt je absurd en creatief te denken. De kracht van al die nieuwe ideeën bedenken, werkt verslavend. Kortom, op een andere manier tegen alle daagse uitdagingen aankijken levert je wellicht hele verrassende ideeën op!

Workshop 6:

De grondvormen van bewegen (praktijk workshop)
Door de toepassing van brede beweegvaardigheden legt Marco Neuvel (Scopo Atletico) uit hoe je creatievere en fittere jeugdleden krijgt. Gegarandeerd ga je met inspiratie voor jouw eigen lessen naar huis!

Workshop 7:

Positief coachen (praktijk workshop)
Voor iedere deelnemer, ouder of kind, draagt een positieve begeleiding bij aan goede resultaten van de deelnemer. Tijdens deze workshop geeft onze positiviteits buurtsportcoach Kaj tools en trics om je groep positief te stimuleren maar ook wat je daarin binnen het bestuur eventueel kunt bereiken.