Dit jaar was een sportieve kick-off voor een groep leerlingen van de KinderUniversiteit Haarlem. In samenwerking met de Haarlemse Zeilvereniging is er een mooie ochtend georganiseerd voor de deelnemende kinderen. De kinderen waren na afloop erg enthousiast. Deze groep sluit hun 2 jarige tijd bij KinderUniversiteit Haarlem in december aanstaande af.

Met 10 kinderen en 3 enthousiaste vrijwilligers van de zeilvereniging zijn de kinderen het water opgegaan bij de Mooie Nel. In 3 Valken en een mooie jacht konden zij kennis maken met het zeilen. Het was voor de zeilvereniging ook een bijzondere ochtend. “We vonden het leuk om een groep kinderen, bijna pubers, te laten kennismaken met zeilen. Van de instructeurs heb ik begrepen dat ze het eerst wel spannend vonden toen de boten scheef gingen met windvlagen. Maar ze pakten het snel op en aan het eind van de ochtend konden ze zelf de boot zeilen, zonder al te veel hulp. Het is altijd prachtig om te zien hoe snel ze op die leeftijd in staat zijn om te leren.” Aldus Brigitte Sikking van de Haarlemse Zeilvereniging.

KinderUniversiteit Haarlem
Stichting KinderUniversiteit Haarlem is een weekendschool voor nieuwsgierige kinderen die door hun thuissituatie een steuntje in hun rug kunnen gebruiken bij hun persoonlijke ontwikkeling. Leerlingen van 10 tot 14 jaar krijgen twee jaar lang op zondagen een praktisch programma aangeboden gericht op talentontwikkeling. Leerlingen maken kennis met beroepen, krijgen culturele bagage mee, worden in contact gebracht met hoger opgeleide professionals en werken aan sociale vaardigheden. Natuurlijk met de hulp van veel betrokken vrijwillige gastdocenten en begeleiders. Het onderwijs is praktisch en toegepast: op zondag wordt een bedrijf bezocht, ze gaan naar een museum of voorstelling of er wordt een activiteit gedaan gericht op persoonlijke ontwikkeling. Journalisten en doctoren, advocaten en kunstenaars, politiemannen en sporters laten hen op zondagen zien, horen en ervaren wat er bij hun vak komt kijken. Kinderuniversiteit Haarlem wordt gefinancierd door Haarlemse bedrijven en fondsen.

SportSupport is een van de samenwerkingspartners van de Kinderuniversiteit Haarlem en organiseert de sport en beweegactiviteiten. Zo heeft SportSupport ook  de zeilochtend georganiseerd. De kinderen bezoeken later in het jaar ook het kantoor van SportSupport en organiseren ze een kleinschalige sportactiviteit.