Als vereniging krijgt u zo nu en dan te maken met zaken waar een juridisch tintje aan zit. Sommige eenvoudig, sommige complexer. Over het gebruik van de accommodatie, over personeel, over lidmaatschap of over aangelegenheden met de Gemeente bijvoorbeeld. Dat zijn zaken waar u over het algemeen niet dagelijks mee te maken heeft. Dan kan het welkom zijn om op een laagdrempelige manier met een deskundig jurist overleg te kunnen voeren. Sportsupport en Spectrum Advocaten hebben de handen in één geslagen om verenigingen ook op juridisch vlak te kunnen ondersteunen.

Spectrum Advocaten, gevestigd aan de Van Eedenstraat in Haarlem, is een multiservice kantoor met kennis van zaken op uiteenlopende rechtsgebieden. De advocaten, sommigen al sinds jaar en dag werkzaam in het Haarlemse, hebben ruime ervaring met ieder hun eigen speerpunt naast een algemene achtergrond. Zo kunnen zij hun klanten op een optimale wijze bedienen en ontzorgen. Hun klanten kunnen voor elke rechtsvraag bij Spectrum Advocaten terecht. De advocaten kenmerken zich als makkelijk toegankelijk met een no-nonsense houding die snel tot de kern komen. Zij denken graag in een vroeg stadium mee en het belang van de klant staat altijd voorop. Hun adviezen zijn helder en tothe point, waarmee hun klanten ook daadwerkelijk zijn geholpen.

Daarnaast zijn de medewerkers van Spectrum Advocaten bijzonder sportief en kennen zij het verenigingsleven. Zij dragen allen verenigingen en sport en beweging een warm hart toe. Zo stond hun laatste jubileum helemaal in het teken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Vanwege die kenmerken en vanwege de ervaring die de advocaten van Spectrum Advocaten al hebben op het gebied van advisering en begeleiding van sportverenigingen, heeft SportSupport in Spectrum Advocaten de ideale samenwerkingspartner gevonden om voor verenigingen die bij haar zijn aangesloten een eerstelijns juridische helpdesk te bieden. SportSupport heeft met Spectrum Advocaten goede afspraken gemaakt over juridische advisering en begeleiding van de verenigingen. U kunt zich met elke juridische vraag waar uw vereniging tegenaan loopt vrijblijvend rechtstreeks tot Spectrum Advocaten wenden of via uw verenigingenbegeleider. De advisering die daarop volgt is tot op zekere hoogte kosteloos.

Het eerste aanspreekpunt bij Spectrum Advocaten voor verenigingen is mr. Wouter Schellart. Hij is bereikbaar op 0235173377 of via wouter@spectrumadvocaten.nl.

En zoals Cruijff al eens zei: “De basis van het spel is om de bal zo snel mogelijk onder controle te krijgen, zodat je meer tijd hebt om te kijken.” Heeft uw vereniging een vraag of heeft uw vereniging juridische begeleiding nodig, zorgt u er dan voor de bal samen met Spectrum Advocaten snel onder controle te krijgen.