Van 17 tot en met 25 september 2016 vindt de dertiende Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen vieren in het hele land de start van het sportseizoen en organiseren allerlei (sportieve) activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. Ook SportSupport doet mee aan de Nationale Sportweek met 20 activiteiten voor jong en oud.

SportSupport heeft voor deze week 20 activiteiten geselecteerd uit het brede aanbod wat er die week zoal plaatsvindt. Waarom 20 activiteiten? Omdat wij dit jaar alweer 20 jaar actief zijn voor de inwoners voor Haarlem en omstreken. Onder andere door de organisatie en ondersteuning van de sport in de regio Zuid-Kennemerland in de meest brede zin van het woord. Denk hierbij aan het Aangepast Sporten, Ouderensport, Sport in de Wijk, JeugdSportPas, Schoolsport en Verenigingsadvies en Verenigingsondersteuning. Naast de breedtesportstimulering organiseert SportSupport een scala aan regionale sportevenementen zoals de Haarlems Dagblad – LifeFit Grachtenloop en de Vitaminstore Halve van Haarlem.

Zaterdag 17 september start de sportweek om 11.00 uur met een grote SportFair. Hier vind je een breed aanbod van veel verenigingen en andere sportaanbieders uit Haarlem en omstreken. Je kunt onder andere aan verschillende clinics meedoen, er zijn sportdemonstraties, er is een kinderzeskamp met prijsjes en een kinderfunpark. Kortom voor iedereen is er van alles te zien en te ontdekken.

Vrijdag 23 september staat het Sportcongres op het programma. Dit is toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij een vereniging bijvoorbeeld als vrijwilliger, sporter of in het bestuur. Het thema is ‘Een financieel gezonde vereniging’ en als hoofdspreker verwelkomen wij Erben Wernermars. Dit alles op een unieke locatie namelijk de Sligro in Haarlem.

We sluiten de sportweek af met de Vitaminstore Halve van Haarlem. Haarlems mooiste in de nazomer. Ga je voor de ultieme uitdaging door de duinen en loop je een halve marathon of kies je voor de 10 of 5 km en loop door onder andere prachtige Haarlemse wijken en de groene omgeving. Kidsruns toevoegen?!

Bekijk hier het hele aanbod in Haarlems tijdens de Nationale Sportweek.