Zondag 14 mei klonk voor de negende keer het startschot van de ZorgSpecialist Loop in het Rabobank IJmond Stadion.Met drie mooie afstanden, een deelnemers record, enthousiaste toeschouwers en het prachtige weer, was het wederom een groot succes.

De dag werd afgetrapt met een warming-up voor de kinderen. Iedereen ging los op de energieke danspasjes van Melina Knol van The Movement BSV Dance Centre. Daarna waren de kids klaar voor de Kids ObstacleRun, over zeven uitdagende luchtkussens. Alle kinderen deden keihard hun best om als snelste over de finish te gaan en kregen daarna een welverdiende medaille en een flesje water. De Liduinaschool uit Haarlem heeft de scholenbokaal gewonnen omdat zij met ruim tachtig kinderen hadden deelgenomen.

Om twaalf uur was de start van de 5 en 10 kilometer. Het mooie parcours door Velsen liep onder andere door landgoed Beeckestijn, waarbij de bomen voor een prettige verkoeling zorgden. De 5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Luca Reniers en bij de mannen was Chris Hensbergen de snelste. Deelnemers van de 10 kilometer maakten twee ronden van 5km en werden door de speaker groots onthaald. Miranda Rijsdijk van RSM kwam als eerste vrouw en Jim Rothweiler als eerste man over de eindstreep.

Nieuw dit jaar was het Family Ticket. Hiervoor kreeg je twee startnummers voor de Kids ObstacleRun en twee startnummers voor de 5 of 10 kilometer. Er was een prijs voor ‘de snelste familie van de ZorgSpecialist Loop’ en deze prijs is gewonnen door familie Mouwen Geuzebroek. Gefeliciteerd!

De organisatie van de ZorgSpecialist Loop bedankt alle deelnemers, bedrijven, partners, vrijwilligers en toeschouwers voor een geweldige dag met veel sportiviteit en gezelligheid. De ZorgSpecialist Loop is de 2e loop uit het RSM Loopcircuit Poweredby Run2Day Haarlem. Alle zes lopen uit het Loopcircuit worden georganiseerd door SportSupport.

 

Foto lopersFoto warmingup kids