Iedere donderdagochtend gaan bewoners van woonzorgcentrum De Rijp in Bloemendaal  wandelen onder leiding van het personeel van de Rijp, buurtsportcoach Pascalle van SportSupport en zes vast vrijwilligers. Dit is een initiatief vanuit Kennemerhart (De Rijp), in samenwerking met SportSupport. Het is een aanvraag van het Sportstimuleringsfonds van het Sportakkoord waar een van de doelstellingen is om sportstimulering onder ouderen te vergroten.

De bewoners vinden het heerlijk en genieten elke week zichtbaar. Door COVID-19 zijn de verschillende afdelingen van De Rijp al meerdere keren op slot geweest. Dat bewoners mede door inzet van de vrijwilligers weer mee naar buiten kunnen worden genomen is daarom extra fijn. Tijdens het wandelen zitten de meeste bewoners in de rolstoel en worden ze geduwd door vrijwilligers. Er wordt volop gekletst en genoten van de mooie natuur die Bloemendaal te bieden heeft. Rondom De Rijp staan genoeg bomen die in de herfst prachtig van kleur veranderen.

Er wordt iedere week voor een andere route gekozen. Er wordt naar het hertenkamp, langs het gemeentehuis of een rondje door Thijsse’s Hof gewandeld. Voor de vrijwilligers ook meteen een goede work-out, want de routes gaan soms best omhoog en omlaag. Er zijn ook bewoners die zelfs nog zelfstandig meewandelen, bijvoorbeeld met een rollator of arm-in-arm met het personeel van De Rijp.

Bij slecht weer was het de bedoeling om de bewoners binnen een beweegprogramma te bieden. Dit is inmiddels een keer gebeurd, maar door COVID-19 tijdelijk stopgezet. Zodra het weer mogelijks is wordt binnenprogramma opgepakt. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Meewandelen als vrijwilliger of meer informatie, neem dan contact op met buurtsportcoach Pascalle via ptwisk@sportsupport.nl.

Als vereniging in gemeente Bloemendaal ook zo’n mooi initiatief starten wat aansluit bij het Sportakkoord? Dat kan! Maak gebruik van dit Sportstimuleringsfonds en doe een aanvraag voor een nieuw project. Stuur een mail naar sport@bloemendaal.nl.