Sportregisseurs kom je overal tegen in de regio Zuid-Kennemerland, Bollenstreek en IJmond. Het zijn professionals die in de wijk sport en bewegen versterken en verbinden.

Sandra Boonstra is  teamleider Hillegom in Beweging. Ze is haar hele leven actief in de sport en sinds 2013 werkt ze voor SportSupport. Alles komt hier samen qua werkervaring en passie. “Het geeft mij energie als ik mensen kan enthousiasmeren om te gaan en blijven bewegen. Als dit in combinatie lukt met een gezonde leefstijl, maakt mij dit helemaal blij. Het is bijzonder om hier aan bij te mogen dragen. Het kan zo ‘live changing’ zijn als die knop eenmaal om is.” Begint Sandra te vertellen.

In Hillegom werkt team Hillegom in Beweging met en ten behoeve van veel verschillende doelgroepen. Van peuters tot 100 jarigen die nog meedoen aan een wandelactiviteit. “Die diversiteit maakt het werk erg afwisselend. Ik geef groepslessen bij scholen en kinderdagverblijven en daarnaast adviseer ik actieve dagbestedingen van ouderen. Binnen het sociaal domein zijn wij een belangrijke en verbindende factor. Zo hebben we afspraken gemaakt bij een sportschool waar elke donderdag een groepje mensen komt fitnessen voor een klein bedrag. Naast dat ze beweging krijgen is het sociale aspect (ontmoeting) erg belangrijk. Ik merk dat ze het prettig vinden als ik langs kom voor een praatje.”

Het leukste vindt Sandra om met peuters te werken. “Je ziet ze vooruitgaan. Ze maken in korte tijd veel progressie en dat is mooi om daar deel vanuit te mogen maken. Als ze met vier jaar naar de basisschool gaan bezitten ze de basisvaardigheden van bewegen en kunnen zich daarna verder ontwikkelen op motorisch gebied. Echt heerlijk die open, oprechte en vrolijke peuters.”

Team Hillegom in Beweging heeft echt hun plek verworven. Als team en individueel. Ze zijn bekend bij de verschillende scholen, verenigingen en (maatschappelijke) organisaties. “Er zijn niet veel mensen die ons niet kennen. Team Hillegom in Beweging is een bekend begrip geworden. We hebben zelf heel veel geïnitieerd of zijn aangehaakt bij bestaande activiteiten, niemand kon meer om ons heen. Veel positieve wisselwerking en samenwerking met onder andere verenigingen, scholen, welzijn, kinderopvang en fysiotherapeuten. Door afgelopen jaren proactief bezig te zijn heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Daar ben ik super trots op.” Sluit Sandra haar verhaal af.

Het team Hillegom in Beweging bestaat uit 3 sport- en beweegprofessionals waar de focus van Paul de Bree op de verenigingen ligt, die van Colin van der Klauw op het onderwijs en Sandra zich richt op specifieke volwassen doelgroepen en is daarbij de teamleider. SportSupport treedt in opdracht van de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Velsen op als werkgever van buurtsportcoaches. Elke gemeente heeft specifiek beleid op de inzet van de buurtsportcoaches. Meer informatie op sportsupport.nl.