Bij het Sport- en Preventieakkoord Heemstede kun je als vereniging financiering aanvragen voor de meest uiteenlopende initiatieven. Als het maar met beweging en gezondheid te maken heeft. Inmiddels zijn er al meerdere succesvolle aanvragen gedaan. Zo ontving GSV Tafeltennis subsidie voor de aanschaf van een trainingsrobot en gaan nu twee vrijwilligers op trainerscursus.

GSV-Heemstede is een omnisportvereniging: naast tafeltennis wordt er ook bridge, klaverjas, volleybal, badminton en verschillende soorten gymnastiek & dans aangeboden. Jan Kuster is voorzitter van de afdeling tafeltennis: “Om de kwaliteit van de sectie tafeltennis te verhogen, wilden we graag een trainingsrobot neerzetten. Nou zijn wij binnen de omnivereniging een kleine sectie, met een beperkt budget, maar met hulp van het Sportakkoord was het te realiseren. Met resultaat! Iedereen is superpositief, het niveau gaat zichtbaar omhoog en ook hebben we er zomaar een paar nieuwe leden bij.”

Grote vooruitgang

Met zo’n trainingsrobot kan iedereen aan de gang. Zowel de recreanten als de GSV-competitiespelers in klasse 3, 4 en 5. Jan: “De een oefent één constante slag, een ander stelt allerlei effectballen in. Net wat je wilt. Daarbij hebben we een aantal keer een externe trainer ingehuurd die ons laat zien hoe je optimaal traint met de robot erbij. Dus hoe ga je met zo’n apparaat om? Hoe sla je een bepaalde bal terug? Hoe beweeg je optimaal? Ongelooflijk hoe snel je met een paar simpele aanwijzingen al vooruitgang boekt.” Omdat GSV zelf geen professionele tafeltennistrainers heeft, deed men ook daarvoor een subsidieaanvraag. “Tot nu toe helpen onze competitiespelers de recreanten altijd met veel plezier op weg, maar binnenkort starten twee van onze leden met een officiële NTTB-trainerscursus. Dus daar heeft straks de hele club duurzaam profijt van.”

Maak ook jouw initiatief werkelijkheid

Zijn tip voor andere verenigingen die ook best wat extra financiering kunnen gebruiken om iets leuks te doen voor hun leden? “Het is niet ingewikkeld, dus probeer het gewoon. Dat subsidiegeld is tenslotte bedoeld om de Heemsteedse clubs tegemoet te komen! En geen nood als je concept nog niet helemaal sluitend is, want vanuit het Sport- en Preventieakkoord denken ze graag met je mee.”

Ook een goed idee voor bewegen en/of preventie in de gemeente Heemstede? Stuur ons een e-mail  of kijk voor aanvragen op de speciale pagina over het Sportakkoord Heemstede.