Op zaterdag 1 februari 2020 werd voor de eerste keer de Fittest in Bloemendaal georganiseerd. De Fittest was voor alle mensen uit Bloemendaal in de leeftijd 65 tot 75 jaar. Verspreid over de hele dag werden maar liefst 68 mensen getest op hun fitheid. De testjes werden afgenomen door studenten van Inholland. Nadat de deelnemers alle testjes hadden gedaan, kregen ze advies van een van de aanwezige fysiotherapeuten.

Een aantal deelnemers zeiden achteraf: ‘Er kwam gelukkig eigenlijk niets nieuws uit’, maar ook een aantal mensen leerden nieuwe dingen en vonden het erg interessant om meer te leren over hun fitheid.

Op de Beweegmarkt konden de deelnemers het sport- en beweegaanbod uit de buurt bekijken. Hier waren Welzijn Bloemendaal, Stichting EcoSol Effect, de Fit-Inn zelf en Petanqueclub d’Orion uit Bloemendaal aanwezig om te vertellen over de activiteiten die ze organiseren. Ook was Lidia Bernabei van SoleLuna aanwezig om de mensen advies te geven over gezonde voeding.

Veel mensen wisten tot hun deelname aan de Fittest nog helemaal niet van het bestaan van de Fit-Inn af. De Fitt-Inn is een fitnesscentrum op het terrein van GGZ inGeest in Bennebroek. Bewoners van het terrein kunnen hier sporten, maar ook mensen uit de omgeving zijn van harte welkom om te komen sporten. De Fittest was voor veel mensen een eerste kennismaking met dit mooie fitnesscentrum. Er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en ook kunnen er verschillende groepslessen gevolgd worden.

De Fittest werd georganiseerd door buurtsportcoaches van SportSupport en studenten van Inholland, in samenwerking met de Fit-Inn, Stichting EcoSol Effect en Welzijn Bloemendaal.