Op de eerste tropische dag van het jaar, tevens de warmste 2 juni ooit gemeten, hebben meer dan 1400 lopers de HUGO BOSS Letterenloop voltooid. Dankzij extra waterposten met natte sponsen en de tuinsproeiers van inwoners van Bloemendaal en Haarlem was de loop voor alle deelnemers een groot succes.

Van tevoren waarschuwden de media voor hoge temperaturen, maar geen van de lopers is in de problemen geraakt. Veel schaduw in het lommerrijke Bloemendaal en kinderen die langs het parcours de sponsen voor alle renners opnieuw in het water dompelden, iedereen deed extra zijn best om de TOKO NINA 5 km en de 10 kilometer tot een goed einde te brengen.

De 10 km renners werden in het Openlucht theater Caprera muzikaal verrast door Gitaarlemmers. En later in het parcours werden ze onthaald door Sport DJ Kes en een doedelzakspeler.

Het middenterrein van de IJsbaan van Haarlem was wederom het gezellige hart waar iedereen elkaar voor en na de wedstrijd kon ontmoeten. Vooral de ijskraam kon op veel klandizie rekenen. Alle kinderen wilde op de foto met Dikkie Dik en de photobooth draaide overuren.

Daan Opperhuis en Jolijn Swager lieten zich niet gek maken door de warmte en werden Duinpaviljoen de Uitkijk King en Queen van ‘t Kopje van Bloemendaal. Lucas Nieuweboer was de snelste op de 10 kilometer in ruim 31 minuten. Voor die geweldige prestatie kreeg hij een kledingcheque van hoofdsponsor HUGO BOSS. Bij de vrouwen mocht Hannah Olbrond de cheque van Run2day hardloop winkel te Haarlem in ontvangst nemen. Bij de TOKO NINA 5 km run waren Jay Sauer en Jessie Geel de sterksten. Bij de 201Fysiosport KidsRun kwamen Boas Smits en Lilian van der Ent als eersten over de finish en bij de GottmerDikkie Dik FunRun gingen Cas Groothuisjes en Lyzz met de grootste bekers naar huis. De Julianaschool kwam als winnaar bij de scholen uit de bus. Deze school krijgt van boekhandel De Vries Van Stockum een mooi boekenpakket.

Iets meer dan 12 jaar geleden is de Stichting Letterenloop opgericht om een hardloopevenement te organiseren waarvan de volledige opbrengst naar Run4Schools gaat. Het bestuur van de Stichting Letterenloop zet zich volledig onbezoldigd in voor dit goede doel. Frank van der Endt: “Op zaterdag voor de loop waren er signalen om de Letterenloop wellicht af te lasten, maar dankzij de inzet van veel vrijwilligers en vooral ook de tuinsproeiers van mensen uit Bloemendaal en Haarlem, is het geweldig verlopen. Het is bijzonder dat dit evenement voor jong en oud steeds weer zo vrolijk en ontspannen verloopt. We zijn bijzonder trots op ons goede doel, Run4Schools. We putten stuk voor stuk heel veel inspiratie en energie uit het feit dat we én kunnen bijdragen aan vitaliteit middels het organiseren van een mooi hardloopevenement én kinderen in de armste en moeilijkste wijken van de wereld kunnen helpen. Run4Schools is dan ook niet weg te denken bij de HUGO BOSS Letterenloop. De bijdragen van onze sponsoren en partners maken het mogelijk dit evenement zo professioneel en succesvol te organiseren. Wij zijn hen daarvoor zeer dankbaar”.

Met de opbrengst kan Stichting Run4Schools verder bouwen op wat er afgelopen jaren op vier scholen in townshipMitchell’sPlain nabij Kaapstad is neergezet. Een team met vaste coaches die de kinderen na schooltijd een programma van muziek en sport aanbiedt en zo de kinderen letterlijk van de straat houdt: ‘A child in sport is a child out of court ’. De straat staat in dit gedeelte van de wereld vaak letterlijk voor drugsverslaving en criminaliteit. Arjen Zwaan van Stichting Run4Schools was dan ook bijzonder verheugd met het goede nieuws: “Ook dit jaar is er weer een geweldig bedrag bij elkaar gelopen door de deelnemers aan de HUGO BOSS Letterenloop. Onze kinderen moeten onder zware omstandigheden opgroeien. Nu kunnen we weer veel township kinderen laten sporten en hen zo een kans op een betere toekomst bieden. We kunnen alle runners en sponsors hier niet genoeg voor bedanken”.

Op naar de HUGO BOSS Letterenloop op 7 juni 2020. Met een beetje geluk net zo succesvol en hopelijk iets minder warm!