SportSupport organiseert op maandag 26 februari en dinsdag 27 februari 2018 in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de voorrondes van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 op het Cruyff Court Parkwijk in Haarlem.

De winnaars bij de jongens en meisjes zien we terug in april bij de kwartfinales. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich voor de halve finales en uiteindelijk de Landelijke Finale in Amsterdam waar wordt gestreden om de titel: “Cruyff Courts Kampioen van Nederland”. De prijs voor het winnen van deze titel is het spelen van een Cruyff Court Interland.

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6
Bij Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 strijden de teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland en maken kans op het spelen van een Cruyff Court Interland in het buitenland. Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is het kampioenschap voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar, dat alle Cruyff Courts met elkaar verbindt. Dit schooljaar spelen in heel Nederland 17.000 kinderen van 10 – 12 jaar in 1.800 teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Er doen 64 gemeenten mee in deze competitie die elk jaar groter wordt.

Respect – “Heb respect voor de ander”
Respect – één van de 14 regels van Johan Cruijff – staat centraal in dit kampioenschap en luidt “Heb respect voor de ander”. De door Johan Cruijff opgestelde 14 regels gelden op alle Cruyff Courts ter wereld. Ieder toernooi wordt, volgens een standaard klassement, de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team. Daarnaast laten alle deelnemers zien, dat ze spelen voor respect door het respectspandoek te tekenen en al hun tegenstanders de hand te schudden.

Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sindsdien is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt omdat kinderen tegenwoordig steeds meer last hebben van overgewicht en obesitas. Met alle gevolgen van dien.

Wekelijks komen ruim 45.000 jongeren met een handicap in beweging door de sportprojecten die de Cruyff Foundation ondersteund. En inmiddels zijn er wereldwijd bijna 170 Cruyff Courts (openbare trapveldjes in de wijk waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen) gerealiseerd waar jongeren in wijken op kunnen sporten en spelen. Want juist voor kinderen is sport en spel belangrijk, maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond!

De Johan Cruyff Foundation is met het Johan Cruyff College, de Johan Cruyff Academy en het Johan Cruyff Institute for Sport Studies één van de sociale initiatieven  van Johan Cruijff. Via sport en educatie halen wij het beste uit mens en maatschappij. Meer informatie: www.cruyff-foundation.org.

Voor meer informatie of aanmelding voor het toernooi kunt u contact opnemen met SportSupport, Redouan El Yousfi, redouan@sportsupport.nl.