Op basisschool de Klarinet in Lisse zijn donderdag 26 november 2020 waterlessen gegeven door drinkwaterbedrijf Dunea in samenwerking met JOGG Lisse. De kinderen van de groepen 5 en 6 hebben tijdens deze les veel geleerd over kraanwater.

De gemeente Lisse werkt samen met de JOGG-regisseur in het kader van de JOGG aanpak. De JOGG aanpak is van én voor iedereen: de buurt, scholen, bedrijven, kinderen, hun ouders, iedereen die zich wil inzetten voor een gezonde omgeving. Samen wordt er gewerkt naar een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Wethouder Jeanet van der Laan: “Door de JOGG aanpak te hebben geïntegreerd binnen de plannen van sport, bewegen en spelen zetten wij ons onder andere in voor een gezonde omgeving van de jeugd.”

Tijdens de waterlessen werd uitgelegd waar kraanwater in het westelijk deel van Zuid-Holland (Dunea grondgebied) vandaan komt, wat er allemaal gebeurt voordat je het kunt drinken en hoe je ervan geniet zonder het te verspillen. JOGG-regisseur Cora Zijlstra: “Het doel is kinderen meer water te laten drinken én te laten zien hoe bijzonder het is dat er zulk schoon water uit de kraan komt bij jou thuis”.  Drinkwaterbedrijf Dunea vindt voorlichting belangrijk: “Kinderen die meer weten over (drink)water, gaan er ook bewuster mee om. Verder past water drinken bij een duurzame en gezonde leefstijl. Het kraanwater van Nederland is goedkoop, overal beschikbaar en van zeer goede kwaliteit.”

“De kinderen waren erg enthousiast aan het meedoen tijdens de les. De quiz, maar vooral de waterzuiveringsproef waarbij ze met watten, zand en grind hun eigen water gingen zuiveren, beviel de kinderen goed.” Zegt Cora Zijlstra. Het was een geslaagde dag!