voor de Huldiging Haarlemse Topsporters

Dinsdag 11 december wordt weer een bijzonder avond in de Gravenzaal in Haarlem. Dan worden de Haarlemse Topsporters gehuldigd voor hun prestaties van het afgelopen jaar tijdens de Huldiging Haarlemse Topsporters. Maar voordat deze topsporters gehuldigd kunnen worden is de eerste belangrijke stap dat ze worden genomineerd.

“Nomineren is ontzettend belangrijk, want zonder nominaties geen huldiging. Bij deze een oproep aan alle sportvrienden; ken jij iemand die presteert op topsportniveau? Neem dan de tijd om diegene  te nomineren. Het is voor de winnaars zo’n prachtige erkenning, hun prestaties mogen gezien en gevierd worden. Nomineer vandaag nog jouw sportheld uit Haarlem, dit kan tot en met woensdag 31 oktober! De topsporters zullen jullie dankbaar zijn.” Begint Juliska Kraaij, Coördinator Huldiging Haarlemse Topsporters.

Echt iedereen kan een topsporter of talent aandragen: van buurman tot vereniging en van zus tot coach. Het is belangrijk dat degene die genomineerd wordt een A-status heeft dit betekent dat er op topsportniveau gesport wordt en woonachtig of trainend in Haarlem. Er zijn zes vaste categorieën voor de nominatie: sportman en vrouw, sportploeg, sportcoach, sporttalent jongen en meisjes en natuurlijk de vrijwilligers. Alle inzendingen worden gejureerd door een zeskoppige jury en uiteindelijk komt er een shortlist met 3 genomineerden per categorie. Op de avond zelf worden de winnaars bekend gemaakt.

Juliska: “Waar ik altijd met veel trots naar kijk zijn de filmpjes van de talenten. Zij werken keihard en op het moment dat ze die prijs in ontvangst nemen is dat ontroerend om te zien. Er zitten soms jonge puppy’s bij van 10 jaar. De prijs geeft ze een boost van erkenning en motiveert ze nog meer op door te gaan en wellicht over een aantal jaar de prijs voor sportvrouw of man mee naar huis te nemen.”

Al in de zeventiger jaren werden de sportkampioenen gehuldigd in de Gravenzaal. Juliska: “Een bijzonder idee om te weten dat oude Haarlemse Sportkampioenen ook op die trap gestaan hebben. Gaaf toch.” Vanuit de gemeente Haarlem is wethouder Sport, Merijn Snoek zeer betrokken bij deze huldiging. Hij overhandigd de prachtige Oscar-waardige beeldjes aan de talenten. Een categorie die hij een warm hart toedraagt.

Deze huldiging is alweer de 17e editie in deze vorm. SportSupport en gemeente Haarlem werken hierin nauw samen. Op de website van SportSupport staat meer informatie over de huldiging en het nomineren. In november wordt de top 3 per categorie bekend gemaakt.

Klik hier voor meer info.