De campagne ‘Hoera, wij gaan weer bewegen is woensdag 1 september van start gegaan. Doel van de campagne is om inwoners van Haarlem weer meer te laten sporten en bewegen nu de corona restricties er grotendeels af zijn. Verenigingen en sociale partners bieden de hele maand september gratis proeflessen aan.

Op de Zuiderpolder werd na schooltijd een klein feestje gevierd. Daar namen de kinderen en ouders de eerste strippenkaarten in ontvangst uit handen van de wethouder sport, Michel Rog. Aangekleed met een springkussen en sport en spelactiviteiten en voor de ouders werd er koffie en thee geschonken.

 Wethouder Michel Rog liet zich van zijn sportieve kant zien en deed een spelletje knotshockey mee. Rog: “Ik ben zo ontzettend blij dat iedereen de sport weer echt kan beleven. Van actief je eigen sport beoefenen tot kijken en genieten langs de lijn. Het is mooi om te zien dat elke wijk zo’n gevarieerd aanbod heeft. Ik hoop dat iedereen deze kans aangrijpt en gebruik maakt van de gratis proeflessen.” Ook konden kinderen het mega spel boter, kaas en eieren spelen of vier op een rij en hadden ze veel plezier op het springkussen. De ouders stonden te genieten met een lekkere kop koffie of thee.

Elke stadsdeel heeft zijn eigen strippenkaart. Op deze kaart staat het aanbod van proeflessen wat er in de wijk allemaal te doen is, voor jong tot oud. Veel ouders waren verrast over hoe rijk het aanbod in de wijk eigenlijk is. Een van de ouders: “Ik wist niet dat er voor mensen van mijn leeftijd ook kickboksen wordt aangeboden.” Een andere ouder “Voor een alleenstaande vader zoals ik is het extra waardevol dat er in de wijk een ruim aanbod is.”

SportSupport hoopt met deze laagdrempelige manier van sporten uitproberen, ook weer nieuwe leden oplevert voor verenigingen. Want veel clubs hebben het moeilijk gehad tijdens de corona-crisis.

Bekijk het aanbod van de strippenkaarten op de website sportindewijk.nl/hoera. Op deze website staan alle beweegaanbieders in Haarlem voor het totale aanbod.