Gisteravond vond voor de 11e keer het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport plaats in de Johan Cruiff ArenA. Tijdens deze unieke avond werden de 3 winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd door de Chef de Mission van de Paralympische ploeg, Esther Vergeer.

De verkiezing Uniek Sporttalent 2017 heeft maar liefst 113 genomineerde sporttalenten opgeleverd in drie verschillende categorieën. Ruim 182.000 unieke bezoekers brachten samen 17.323 stemmen uit. Deze stemmen hebben, samen met de jurybeoordelingen, geresulteerd in de volgende drie Unieke Sporttalenten van 2017:

Categorie 1 – Verstandelijke en meervoudige beperking: Eva Dobber (Golfsurfen)
Categorie 2 – Teams: Team Charo en Djavi (Triathlon)
Categorie 3 – Lichamelijke en zintuiglijke beperking: Aksel Cijntje (Handbiken)

Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 hebben de winnaars ook coaching op maat gewonnen, een geldbedrag van € 750,- voor eigen sportmaterialen en € 5.000,- als stimuleringssubsidie. Deze subsidie kunnen de winnaars gebruiken voor de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging/stichting.

Directeur van Fonds Gehandicaptensport, Nike Boor, nam tijdens het Nationaal Gala van de Gehandicaptensport een cheque in ontvangst van € 351.315,-. “Fantastisch! In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen sporten. Voor hen is sporten namelijk nog steeds niet vanzelfsprekend. Samen met alle 500 gasten van het gala staan wij als één team achter de sporters met een handicap met maar één doel: zorgen dat gehandicaptensport op een dag vanzelfsprekend is. Dan pas is de wedstrijd voor ons allemaal gewonnen.”

Als één team
Het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport werd gepresenteerd door Peter Heerschop en Viggo Waas. Deze avond stond in het teken van het verhogen van sportparticipatie onder mensen met een handicap. Om dit doel weer een stap dichterbij te brengen werd de zaal door veilingmeester Sophie Bremers van Veilinghuis Christie’s uitgedaagd om het hart te laten spreken. Dat deden ze vol overtuiging met als gevolg een prachtige opbrengst voor de gehandicaptensport. Spreker Marc van de Kuilen maakte diepe indruk met zijn verhaal en toonde samen met de andere sprekers maar weer eens aan hoe belangrijk sport voor een mens kan zijn. Ali B. zorgde voor muzikaal spektakel en bracht de hele zaal in beweging. Het was een unieke avond met indrukwekkende verhalen.

Overhandiging van de cheque (Clickshots)