Op woensdagmiddag 16 mei is één van de 15 voorrondes van het NK Knikkeren op basisschool de Zonnewijzer in Haarlem-Noord. Eind juni is de grote finale in Dierenpark Amersfoort.

In Haarlem is voor de eerste keer een van deze voorrondes. “Super leuk om zo’n activiteit in Haarlem te mogen organiseren. Want wie heeft vroeger niet geknikkerd op het schoolplein. Knikkeren is echt tijdloos en elk jaar weer terug als rage” zegt Milanne Teunissen van SportSupport. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven en het leuke is: het is helemaal gratis. “Er kunnen maximaal 250 kinderen meedoen, wacht dus niet te lang met inschrijven” adviseert Milanne. Aan het einde van de dag gaan de beste 16 deelnemers door naar de landelijke finale.

Daarnaast staan er die dag nog een aantal leuke side evenementen op het programma. Zo staat er een luchtkussen, een schminktafel en kinderen kunnen een potje knikkeren tegen hun ouders en nog veel meer. “Het wordt echt een gezellig en sportief knikkerfeestje” sluit Milanne af.

Woensdag 16 mei van 14.30 – 17.30 staat deze voorronde gepland. Inschrijven kan op nkknikkeren.nl. SportSupport organiseert deze voorronde in Haarlem.