Zaterdag 25 september was de 2e editie van de Teva Halve van Haarlem Walk. Met ruim 675 deelnemers was dit wandelevent een groot succes. Dit jaar was het ook weer een combinatie van prachtige routes met een smakelijke versnapering bij de stempelposten, gevestigd bij diverse horecazaken. SportSupport is de drijvende kracht achter dit evenement.

Het Hortusplein was de start en finishlocatie van alle afstanden. Om 9:00 uur werd er gestart voor de 30 kilometer. Een prachtige route die de deelnemers onder andere langs  Buitenplaats Elswout, Kraantje Lek en via de prachtige duinen over het strand liet lopen. Op de terugweg gingen de deelnemers door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Er waren op deze afstand verschillende gezellige tussenstops zoals Mifune en Stadsstrand de Oerkap, waar de Haarlemse Muggenblazers voor veel gezelligheid zorgden. Op het Hortusplein stond het finishteam klaar om die verdiende medaille uit te reiken.

Daarna was het de beurt aan de Teva Walk 21 kilometer. Deze route liep ook door de prachtige Buitenplaats Elswout, langs het kopje van Aerdenhout en door de binnenstad van Haarlem. Bij ’t Wapen van Kennemerland kregen de deelnemers een Teva bidon en restaurant het Bouwerskolkje stond voor de deelnemers klaar met koffie en appeltaart!

De deelnemers van de Teva Walk 12 km starten einde ochtend. Deze route ging door het Ramplaankwartier en over het knusse Houtmanpad. Veel deelnemers hebben bij ’t Wapen van Kennemerland genoten van een kopje koffie, genietend van het mooie uitzicht.

Als laatste was het de beurt aan de Hero Family Walk van 8 kilometer. Hier kregen alle deelnemers een Heldenpakket mee, dit was een tasje met lekkers. De 8 kilometer liep via het Statenbolwerk naar De Oerkap. Daar konden deelnemers even bijkomen met wat drinken en popcorn. Daarna ging de route verder via de kleine straatjes van de binnenstad om vervolgens weer te finishen op het gezellige en drukke Hortusplein.

De organisatie kijkt terug op een geweldige dag met veel enthousiaste deelnemers. SportSupport hoopt alle deelnemers volgend jaar weer aan de start te zien!