Op dinsdag 29 en woensdag 30 mei 2018 was alweer de vijfde editie van de Adventure Dagen in speelbos Meermond. Het waren twee fantastische zonovergoten dagen waar in totaal 250 basisschoolkinderen dit leuke speelbos hebben ontdekt.

“Deze dagen zijn speciaal voor alle leerlingen uit groep 5” , vertelt Rianne Koldenhof, buurtsportcoach bij SportSupport. Het doel is tweeledig”, allereerst willen we de kinderen kennis laten maken met dit ontzettend leuke speelbos. Daarnaast is het ook om kinderen te laten ervaren hoe heerlijk het is om buiten te spelen en ravotten. Daar is dit speelbos uitermate geschikt voor.”

Tijdens het 90 minuten durende programma maakten de kinderen kennis met alle facetten van Speelbos Meermond. Zo werden er prachtige hutten gebouwd, touwbruggen beklommen, met losse letters zinnen raden, bergen opgerend en kabelbanen bedwongen. Voor veel leerlingen was dit ook de eerste kennismaking met het Speelbos.

Naast dat er veel zonnebrand werd gesmeerd werd er ook heel veel water gedronken. Mede dankzij de Albert Heijn, locaties Blekersvaartweg en Zandvoortselaan, konden alle kinderen water drinken en een sappig stuk fruit eten.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie van dit prachtige evenement. Dank aan de deelnemende scholen: de Voorwegschool, de Molenwerf, de Jacobaschool, de Ark, de Evenaar, de Icarus, de Crayenesterschool en de Bosch en Hovenschool. De Adventure Dagen worden elk jaar georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport die werkzaam zijn voor gemeente Heemstede.

Voor foto’s van deze dagen. Klik hier.