Op woensdag 1 november jl. is Druppie, hèt gezicht van de Haarlemse watercampagne, bij de Zuiderpolderschool op bezoek geweest voor de kick off van de JOGG campagne Drinkwater.  Ursela van den Born – van Gemert, Directeur Zuiderpolderschool: ‘Met deze ochtend maken wij een start met de bewustwording van drinkwater en gezonde voeding in de school.’

Veel kinderen nemen pakjes drinken mee naar school. Veel ouders zijn zich niet bewust van de hoeveelheid suiker die in de pakjes zit. Bijvoorbeeld in een pakje Wicky zitten 3 suikerklontjes, in appelsap zitten al snel 4 klontjes suiker en in chocomel 5. Zo krijgen kinderen onbewust via drinken (te)veel suiker binnen. “Door het uitdelen van de bidons en het Druppie magazine hopen wij het drinken van water te stimuleren. Water is tenslotte de beste dorstlesser. Druppie kwam de bidons uitdelen samen met ons JOGG team, dat vonden de kinderen erg leuk.” Aldus Marije de Wolf, JOGG regisseur Haarlem.

Het JOGG team sprak een aantal vaders en moeders over het thema van de dag; water drinken. Zo zei één ouder ‘Mijn dochter wilde geen water mee naar school, dat vond zij niet lekker. Toen zij die middag terugkwam vertelde ze mij dat het pakje drinken na water niet meer lekker smaakte.’ Jongeren op gezond gewicht (JOGG) wil met dit thema aan jongeren en ouders laten zien dat water de meest gezonde keuze is wanneer je wat wilt drinken. Dit doen ze door verschillende themacampagnes, voorlichting en beleid. Zo ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en leuk is.

SportSupport voert in opdracht van gemeente Haarlem het JOGG beleid uit. De JOGG aanpak is een lokale, wijkgerichte en integrale aanpak rondom jongeren en hun ouders/verzorgers en omgeving.

Meer weten? Kijk op sportsupport.nl/jogg/