Op woensdag 28 juni was weer de jaarlijkse Huldiging Hillegomse Kampioenen. Het was een zeer druk bezochte avond want maar liefst 300 sporters zijn gehuldigd in het voetbalstadion van Hillegom.

Alle kampioen werden op het podium gefeliciteerd door wethouder Fred van Trigt. Met een grote glimlach en ferme handdruk namen de sportkampioenen de oorkonde en een ‘sportkampioenen 2017’ tasje in ontvangst. Daarna gingen de kampioenen samen met de trotse wethouder sport op de foto. Tijdens de avond werden er nog een aantal demonstraties verzorgd door een aantal danseressen van Balletschool Martha de Rijk, wedstrijdgroep turnen en een vijftal meiden ritmisch gymnastiek van GV Jahn.

Een belangrijk onderdeel tijdens de Huldiging is de uitreiking van de Fairplay Bokaal. Deze bokaal is voor een jeugdige sporter (tot en met 14 jaar) die zich door houding, gedrag en instelling op een positieve manier weet te onderscheiden. Voor de Fairplay Bokaal juni 2017 waren de volgende drie kinderen genomineerd: Nick de Boer, Thijn Fransman en Anniek van de Reep. Het was een lastige beslissing maar uiteindelijk ging Anniek van de Reep met deze prachtige bokaal naar huis!

Daarnaast was er nog een andere prijs te vergeven: de sportvrijwilligster van 2017. Een belangrijke prijs want veel sportverengingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Dit jaar is Judith de Rooij de gelukkige. Ze is al vanaf oprichting in 1970 betrokken bij de badminton club BC Hillegom als spelend lid maar ook actief betrokken bij het organiseren van de evenementen. Inmiddels al 47 jaar lid en bij het 25-jarig bestaan benoemd tot erelid. Een voorbeeld voor alle vrijwilligers.

Het was weer een geslaagde avond met trotse kampioenen. De gemeente Hillegom organiseert in samenwerking met de BuurtSporcoaches van SportSupport elk jaar deze huldiging. Gemeente Hillegom heeft gezonde voeding en bewegen hoog op de agenda staan. Daarom vinden ze het belangrijk dat de sportende jeugd en senioren uit de gemeente aan het einde van het sportseizoen de waardering krijgen dat ze allemaal goed bezig zijn en dat ze vooral lang zo blijven doorgaan.

RJ7-SpS-0289

RJ7-SpS-0201

RJ7-SpS-0103

RJ7-SpS-0070