Wat een fantastische 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop. De midzomeravondloop doet zijn naam eer aan want het was opnieuw een warme editie waar een lekkere zomerbries voor wat verkoeling zorgde.

Over de 4000 lopers hebben het mooie centrum van Haarlem (her)ontdekt. De route ging dit jaar door prachtige pittoreske straatjes, langs bijzondere kerken en het Teylers en Frans Hals museum. Een groot plezier voor alle lopers om door al die enthousiaste toeschouwers te worden aangemoedigd. Naast de vele toeschouwers hadden veel horeca gelegenheden uitgepakt met muziek of natuurlijk de live band op het Hortusplein.

“Het was weer bijzonder om deze loop te mogen organiseren. Zeker als je alle leuke en enthousiaste reacties van de deelnemers hoort. Over het parcours, de gezelligheid, toeschouwers en noem maar op. Dat alles bij elkaar maakt het toch elk jaar weer een feestje.” Aldus Stefan Schilder, Hoofd Evenementen bij SportSupport organisator van de Haarlems Dagblad Grachtenloop.

Er zijn op de 5 en 10 km weer mooie tijden neergezet. Ronnie Overgauw kwam in 16,13 over de finish en de snelste dame was Sabine Hannema in 20,39. Jim Rothweiler was bij de mannen op de 10 km absoluut de snelste. In een tijd van 33,22 passeerde hij alweer de finish. Natasja Schippers kwam als snelste vrouw over de finish in 41,03.

De bedrijventeams waren dit jaar ook alweer snel uitverkocht. 91 teams verzamelden zich in de Philharmonie. Nieuw dit jaar was dat de winnende teams op de 5 en 10 km een paar schoenen van 361 kregen. Hier werd door H2 Haarlem Huiswerkbegeleiding (5 km) en Spaarne Gasthuis (10 km) super uitgelaten op gereageerd als winnaars van de bedrijvenloop.

SportSupport kijk met trots terug op deze 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar.